UGAL

Senatul universitar
Nr. 302/9.04.2024/CS

 

HOTĂRÂREA SENATULUI UNIVERSITAR
nr. 119 din 9 aprilie 2024

 

În baza:
Legii învățământului superior nr. 199/2023;
Cartei Universității „Dunărea de Jos” din Galați;
Regulamentului de organizare și funcționare a Senatului UDJG;
Hotărârilor Consiliului de administrație nr. 29 din 27.3.2024, nr. 31 din 2.4.2024 și nr. 33 din 4.4.2024, înaintate Senatului sub semnătura rectorului interimar al universității,

 

Senatul universitar, întrunit în ședință ordinară, în plen, în data de 9 aprilie 2024, ora 12.00, (conform ordinii de zi), la care au participat 74 dintre cei 91 de senatori, fiind întrunit astfel cvorumul și numărul de voturi necesar, cu unanimitatea voturilor exprimate,

 

HOTĂRĂȘTE:

 

Art. 1. Se aprobă, cu avizul Consiliului de administrație și al Biroului Juridic, coroborat cu avizul pozitiv al Comisiei didactice și de calitate a Senatului universitar și cu recomandarea formulată de către Comisia pentru evaluarea și asigurarea calității și de către Compartimentul de asigurarea calității, Raportul de autoevaluare a programului de studii universitare de licență Educație fizică și sportivă (la Chișinău), domeniul Educație fizică și sport, în vederea acreditării, învăţământ cu frecvenţă, de la Facultatea Transfrontalieră.

Art. 2. Se aprobă, cu avizul Consiliului de administrație și al Biroului Juridic, coroborat cu avizul pozitiv al Comisiei didactice și de calitate a Senatului universitar și cu recomandarea formulată de către Comisia pentru evaluarea și asigurarea calității și de către Compartimentul de asigurarea calității, Raportul de autoevaluare a programului de studii universitare de licență Utilaje tehnologice pentru construcții, domeniul Inginerie mecanică, în vederea evaluării periodice, învăţământ cu frecvenţă, de la Facultatea de Inginerie și Agronomie Brăila.

Art. 3. Se aprobă, cu avizul Consiliului de administrație și al Biroului Juridic, coroborat cu avizul pozitiv al Comisiei didactice și de calitate a Senatului universitar și cu recomandarea formulată de către Comisia pentru evaluarea și asigurarea calității și de către Compartimentul de asigurarea calității, Raportul de autoevaluare a programului de studii universitare de licență Ingineria sistemelor biotehnice și ecologice, domeniul Ingineria mediului, în vederea evaluării periodice, învăţământ cu frecvenţă, de la Facultatea de Inginerie și Agronomie Brăila.

Art. 4. Se aprobă, cu avizul Consiliului de administrație și al Biroului Juridic, solicitarea Facultății de Automatică, Calculatoare, Inginierie Electrică și Electronică privind organizarea unei sesiuni suplimentare de restanțe pentru toți studenții în perioada 8-19 aprilie 2024 (în săptămânile 7 și 8 din semestrul al II-lea al anului universitar 2023-2024).

Art. 5. Se aprobă, cu avizul Consiliului de administrație și al Biroului Juridic, coroborat cu avizul pozitiv al Comisiei didactice și de calitate a Senatului universitar și cu recomandarea formulată de către Comisia pentru evaluarea și asigurarea calității și de către Compartimentul de asigurarea calității,  Raportul de autoevaluare, în vederea evaluării periodice de către ARACIS, a programului de studii universitare de licență Afaceri internaționale, domeniul Economie și afaceri internaționale,  învăţământ cu frecvenţă, de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor.

Art. 6. Se aprobă, cu avizul Consiliului de administrație și al Biroului Juridic, coroborat cu avizul pozitiv al Comisiei didactice și de calitate a Senatului universitar și cu recomandarea formulată de către Comisia pentru evaluarea și asigurarea calității și de către Compartimentul de asigurarea calității, Raportul de autoevaluare, în vederea evaluării periodice de către ARACIS, pentru programul de studii universitare de licență Contabilitate și informatică de gestiune, domeniul Contabilitate, învățământ cu frecvență, de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor.

Art. 7. Se aprobă, cu avizul Consiliului de administrație și al Biroului Juridic, coroborat cu avizul pozitiv al Comisiei didactice și de calitate a Senatului universitar și cu recomandarea formulată de către Comisia pentru evaluarea și asigurarea calității și de către Compartimentul de asigurarea calității, Raportul de autoevaluare, în vederea evaluării periodice de către ARACIS, pentru programul de studii universitare de licență Filosofie, domeniul Filosofie, învățământ cu frecvență, de la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie.

Art. 8. Se aprobă, cu avizul Consiliului de administrație și al Biroului Juridic, coroborat cu avizul pozitiv al Comisiei didactice și de calitate a Senatului universitar, modificarea planului de învățământ pentru programul de studii universitare de licență Automatică și informatică aplicată, domeniul de licență Ingineria sistemelor, forma de învățământ cu frecvență, durata studiilor 4 ani, valabil începând cu anul universitar 2024-2025, de la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică.

Art. 9. Se aprobă, cu avizul Consiliului de administrație și al Biroului Juridic, coroborat cu avizul pozitiv al Comisiei didactice și de calitate a Senatului universitar și cu recomandarea formulată de către Comisia pentru evaluarea și asigurarea calității și de către Compartimentul de asigurarea calității, Raportul de autoevaluare, în vederea evaluării periodice, a programului de studii universitare de licență Administrație publică, domeniul Științe administrative, învăţământ cu frecvenţă, de la Facultatea de Drept și Științe Administrative.

Art. 10. Se aprobă, cu avizul Consiliului de administrație și al Biroului Juridic, coroborat cu avizul pozitiv al Comisiei didactice și de calitate a Senatului universitar și cu recomandarea formulată de către Comisia pentru evaluarea și asigurarea calității și de către Compartimentul de asigurarea calității, Raportul de autoevaluare, în vederea evaluării periodice, a programului de studii universitare de licență Ingineria produselor alimentare, domeniul Ingineria produselor alimentare, învăţământ cu frecvenţă, de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor.

Art. 11. Se aprobă, cu avizul Consiliului de administrație și al Biroului Juridic, coroborat cu avizul pozitiv al Comisiei didactice și de calitate a Senatului universitar și cu recomandarea formulată de către Comisia pentru evaluarea și asigurarea calității și de către Compartimentul de asigurarea calității, Raportul de autoevaluare, în vederea evaluării periodice, a domeniului de studii universitare de masterat Științe ale educației, programele de studii universitare de masterat Management educațional și Consiliere școlară și incluziunea persoanelor cu cerințe educaționale speciale, învățământ cu frecvență, de la Facultatea de Educație Fizică și Sport.

Art. 12. Se aprobă, cu avizul Consiliului de administrație și al Biroului Juridic, coroborat cu avizul pozitiv al Comisiei didactice și de calitate a Senatului universitar și cu recomandarea formulată de către Comisia pentru evaluarea și asigurarea calității și de către Compartimentul de asigurarea calității, Raportul de autoevaluare, în vederea evaluării periodice, a programului de studii universitare de licență Electronică aplicată, domeniul Inginerie electronică, telecomunicații și tehnologii informaționale, învăţământ cu frecvenţă, de la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică.

Art. 13. Se aprobă, cu avizul Consiliului de administrație și al Biroului Juridic, coroborat cu avizul pozitiv al Comisiei didactice și de calitate a Senatului universitar și cu recomandarea formulată de către Comisia pentru evaluarea și asigurarea calității și de către Compartimentul de asigurarea calității, Raportul de autoevaluare, în vederea evaluării periodice, a programului de studii universitare de licență Inginerie economică industrială, domeniul Inginerie și management, învăţământ cu frecvenţă, de la Facultatea de Inginerie.

Art. 14. Se aprobă, cu avizul Consiliului de administrație și al Biroului Juridic, coroborat cu avizul pozitiv al Comisiei didactice și de calitate a Senatului universitar și cu recomandarea formulată de către Comisia pentru evaluarea și asigurarea calității și de către Compartimentul de asigurarea calității, Raportul de autoevaluare, în vederea evaluării periodice, a programului de studii universitare de licență Medicină, domeniul Sănătate, învăţământ cu frecvenţă, de la Facultatea de Medicină și Farmacie.

Art. 15. Se aprobă, cu avizul Consiliului de administrație și al Biroului Juridic, coroborat cu avizul pozitiv al Comisiei didactice și de calitate a Senatului universitar și cu recomandarea formulată de către Comisia pentru evaluarea și asigurarea calității și de către Compartimentul de asigurarea calității, Raportul de autoevaluare, în vederea evaluării periodice, a programului de studii universitare de licență Calculatoare, domeniul Calculatoare și tehnologia informației, învăţământ cu frecvenţă, de la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică.

Art. 16. Se aprobă, cu avizul Consiliului de administrație și al Biroului Juridic, coroborat cu avizul pozitiv al Comisiei didactice și de calitate a Senatului universitar și cu recomandarea formulată de către Comisia pentru evaluarea și asigurarea calității și de către Compartimentul de asigurarea calității, Raportul de autoevaluare, în vederea evaluării periodice, a programului de studii universitare de licență Tehnologia construcțiilor de mașini, domeniul Inginerie industrială, învăţământ cu frecvenţă, de la Facultatea de Inginerie.

Art. 17. Se aprobă, cu avizul Consiliului de administrație și al Biroului Juridic, coroborat cu avizul pozitiv al Comisiei didactice și de calitate a Senatului universitar și cu recomandarea formulată de către Comisia pentru evaluarea și asigurarea calității și de către Compartimentul de asigurarea calității, Raportul de autoevaluare, în vederea evaluării periodice, a programului de studii universitare de licență Limba și literatura engleză-Limba și literatura română, domeniul Limbă și literatură, învăţământ cu frecvenţă, de la Facultatea de Litere.

Art. 18. Se aprobă, cu avizul Consiliului de administrație și al Biroului Juridic, coroborat cu avizul pozitiv al Comisiei didactice și de calitate a Senatului universitar și cu recomandarea formulată de către Comisia pentru evaluarea și asigurarea calității și de către Compartimentul de asigurarea calității, Raportul de autoevaluare la nivel instituțional în vederea evaluării periodice externe instituționale.

 

 

Președintele Senatului universitar,
Conf. univ. dr. Alexandru NECHIFOR

 

 

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email