UGAL

 

HOTĂRÂREA CONSILIULUI DE ADMINISTRAŢIE
Nr. 6/01.02.2021

 

Conform:
Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011,
Cartei Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi,
Ordinului Ministrului Educaţiei și Cercetării nr. 3041/15.01.2020 privind numirea Rectorului, 

Consiliul de administraţie, întrunit în ședință ordinară, on-line, în data de 1 februarie 2021, cu unanimitatea voturilor exprimate,

 

HOTĂRĂȘTE:

 

Art. 1. Se aprobă, având în vedere propunerile facultăților, componența comisiei constituite la nivel de Consiliu de administrație pentru formularea propunerilor privind modificarea, completarea și actualizarea Cartei Universității „Dunărea de Jos” din Galați, comisie coordonată de doamna prorector Elena MEREUȚĂ. (Anexă)


Art. 2. Se avizează pozitiv înființarea, la Buzău, a următoarelor programe de studii universitare de licență:
a. Administrație publică, domeniul de licență Științe administrative, învățământ la distanță (Facultatea de Științe Juridice, Sociale și Politice).
b. Educație fizică și sportivă, domeniul de licență Educație fizică și sport, învățământ cu frecvență (Facultatea de Educație Fizică și Sport).
c. Jurnalism, domeniul de licență Științe ale comunicării, învățământ cu frecvență (Facultatea de Litere).
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 3. Se avizează pozitiv planurile de învățământ pentru programele de studii universitare de licență sus-menționate.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 4. Se avizează pozitiv transmiterea documentațiilor către Autoritatea Națională pentru Calificări pentru validarea calificărilor aferente programelor de studii universitare de licență sus-menționate, în vederea înscrierii acestora în Registrul Național al Calificărilor din Învățământul Superior.  
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 5. Se avizează pozitiv, având în vedere recomandarea formulată de Comisia pentru evaluarea și asigurarea calității și Departamentul de asigurarea calității, Raportul de autoevaluare a programului de studii universitare de masterat Concepte avansate în proiectarea și exploatarea autovehiculelor, în vederea acreditării de către Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior a domeniului de masterat Ingineria autovehiculelor, învățământ cu frecvență, de la Facultatea de Inginerie.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 6. Se avizează pozitiv, având în vedere recomandarea formulată de Comisia pentru evaluarea și asigurarea calității și Departamentul de asigurarea calității, Raportul de autoevaluare a programului de studii universitare de masterat Sisteme electronice avansate, în vederea evaluării periodice de către Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior a domeniului de masterat Inginerie electronică, telecomunicații și tehnologii informaționale, învățământ cu frecvență, de la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 7. Se aprobă propunerea Facultății de Științe Juridice, Sociale și Politice privind componența comisiei pentru susținerea examenului de disertație, sesiunile: martie, iulie și septembrie 2021, pentru programul de studii universitare de masterat Dreptul european al afacerilor, cu durata de 1,5 ani, promoția 2021 și serii vechi. Componența acestei comisii este următoarea:

Președinte:

  • prof. univ. dr. Răducan OPREA

Membri:

  • conf. univ. dr. Oana Elena GĂLĂȚEANU
  • lector univ. dr. Alexandru BLEOANCĂ
  • lector univ. dr. Adriana Iuliana STANCU

Membri supleanți:

  • prof. univ. dr. Liviu Bogdan CIUCĂ
  • lector univ. dr. Ștefania Cristina MIRICĂ

Secretar:

  • lector univ. dr. Oana CHICOȘ.


Art. 8. Se avizează pozitiv, având în vedere punctul de vedere favorabil formulat de Biroul Juridic, și în conformitate cu prederile art. 4 din METODOLOGIA privind menținerea calității de cadru didactic sau de cercetare titular după împlinirea vârstei standard de pensionare şi reîncadrarea personalului didactic pensionat, aprobată prin Hotărârea Senatului universitar nr. 175/17.12.2020, cererea formulată de domnul prof. univ. dr. ing. Adrian FILIPESCU de menținere a calității de titular până la sfârșitul anului universitar 2020-2021.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

 

RECTOR,
Prof. univ. dr. ing. Puiu-Lucian GEORGESCU

 

Anexa Componența comisiei pentru formularea propunerilor privind modificarea, completarea și actualizarea Cartei Universității „Dunărea de Jos” din Galați

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email