UGAL


HOTĂRÂREA CONSILIULUI DE ADMINISTRAŢIE
Nr. 63/20 iulie 2020


Conform:
Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011,
Cartei Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi,
Ordinului Ministrului Educaţiei și Cercetării nr. 3041/15.01.2020 privind numirea Rectorului, 

Consiliul de administraţie, întrunit în ședință ordinară, în data de 20 iulie 2020, cu unanimitatea voturilor exprimate,


HOTĂRĂȘTE:



Art. 1. Se aprobă, la propunerea conducerii universității, introducerea sintagmei „admis ca rezervă” în listele cu rezultatele la admitere.

Art. 2. Se aprobă, având în vedere și avizul favorabil al Biroului Juridic, Procedura operațională pentru îndrumarea și coordonarea studenților Erasmus+. (Anexa 1)

Art. 3. Se aprobă modificarea următoarelor planuri de învățământ:

Nr. crt. Facultatea Programul de studii universitare
      Licență
1. Istorie, Filosofie și Teologie Artă sacră
2.   Filosofie
3.   Istorie
4.    Relații internaționale și studii europene
5.   Teologie ortodoxă asistență socială
6.   Resurse umane
7.   Sociologie
8. Economie și Administrarea Afacerilor Contabilitate și informatică de gestiune
9.   Finanțe și bănci
10.   Management
11.   Marketing
      Master
12. Inginerie Modelare și simulare în inginerie mecanică
13. Istorie, Filosofie și Teologie Geopolitică și interferențe sociale și culturale est-europene (interdisciplinar cu domeniile: Filosofie, Sociologie)

Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 4. Se aprobă, la propunerea Consiliului Facultății de Inginerie, având în vedere și avizul favorabil al Biroului Juridic, precum și prevederile art. 23 alin. (4) din Carta Universității „Dunărea de Jos” din Galați și dispozițiile art. 133 alin. (3) din Legea educației naționale nr. 1/2011, înființarea, începând cu data de 1 august 2020, a Departamentului Ingineria materialelor și a mediului prin comasarea Departamentului de Știința și ingineria materialelor cu Departamentul Ingineria mediului și securității în industrie.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 5. Se aprobă, având în vedere și avizul favorabil al Biroului Juridic, Procedura operațională pentru susţinerea online a concursului pentru ocuparea funcţiei de director al Consiliului pentru studiile universitare de doctorat (CSUD) de la IOSUD - Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi. (Anexa 2)
Procedura se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 6. Se aprobă înființarea cursului de formare continuă Metode alternative și interdisciplinare de predare prin intermediul platformelor informatice, în cadrul Departamentului de formare continuă și transfer tehnologic.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 7. Se aprobă planul de învățământ pentru cursul de formare continuă sus-menționat.
Planul de învățământ se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 8. Se aprobă, având în vedere solicitarea formulată de doamna Viorica GOTU, președinte al Sucursalei Județului Galați a Partidei Romilor „Pro-Europa” și înregistrată la Registratura UDJG sub nr. 17278/20.7.2020, redistribuirea a două locuri din cele 14 repartizate candidaților de etnie romă, după cum urmează:
  • Un loc de la programul de studii universitare de licență „Autovehicule rutiere” este realocat la programul de studii universitare de licență „Calculatoare”.
  • Un loc de la programul de studii universitare de licență „Farmacie” este realocat la programul de studii universitare de licență „Ingineria produselor alimentare”.

Art. 9. Consiliul de administrație ia act de solicitarea formulată de președintele Senatului universitar, prof. univ. dr. ing. Cătălin FETECĂU, înregistrată la Registratura UDJG sub nr. 17188/17.7.2020, și avizează constituirea de către rectorul UDJG a unei comisii de analiză a situației proiectului „Evaluarea supraviețuirii și răspândirii în Marea Neagră a puilor de sturion din speciile amenințate critic lansați în Dunărea inferioară, cod SIMPOP RO3519081103180299”, formată din cinci membri dintre care doi propuși de Senatul universitar și trei membri desemnați de către rector.


RECTOR,
Prof. univ. dr. ing. Puiu-Lucian GEORGESCU
 

Anexa 1 Procedura operațională pentru îndrumarea și coordonarea studenților Erasmus+
Anexa 2 Procedura operațională pentru susţinerea online a concursului pentru ocuparea funcţiei de director al Consiliului pentru studiile universitare de doctorat (CSUD) de la IOSUD

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email