UGAL


HOTĂRÂREA CONSILIULUI DE ADMINISTRAŢIE
Nr. 56/25 iunie 2020


Conform:
Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011,
Cartei Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi,
Ordinului Ministrului Educaţiei și Cercetării nr. 3041/15.01.2020 privind numirea Rectorului, 

Consiliul de administraţie, întrunit în ședință ordinară, în data de 25 iunie 2020, cu unanimitatea voturilor exprimate,


HOTĂRĂȘTE:



Art. 1. Se aprobă Planul de măsuri privind desfășurarea examenelor de finalizare a studiilor și a examenului de Admitere în contextul stării de alertă. (Anexa 1)
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 2. Se aprobă componența Comisiei de monitorizare cu atribuții în monitorizarea, coordonarea și îndrumarea metodologică a implementării și dezvoltării sistemului de control intern managerial, având în vedere Ordinul nr. 600/2018 pentru aprobarea Codului controlului intern managerial al entităţilor publice; Ordinul nr. 1054/2019 pentru aprobarea Normelor metodologice privind coordonarea și supravegherea prin misiuni de îndrumare metodologică a stadiului implementării și dezvoltării sistemului de control intern managerial la entitățile publice, Ordonanţa nr. 119 din 31 august 1999 republicată si actualizată privind controlul intern şi controlul financiar preventiv (actualizată până la data de 20 decembrie 2007). (Anexa 2)

Art. 3. Se aprobă înființarea programului de studii universitare de licență Traducere și interpretare (română/engleză/franceză) (Chișinău), domeniul Limbi moderne aplicate, învățământ cu frecvență, în cadrul Facultății Transfrontaliere.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 4. Se avizează pozitiv planul de învățământ pentru programul de studii universitare de licență Traducere și interpretare (română/engleză/franceză) (Chișinău), domeniul Limbi moderne aplicate, învățământ cu frecvență, din cadrul  Facultății Transfrontaliere.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 5. Se aprobă transmiterea documentației către Autoritatea Națională pentru Calificări, pentru validarea calificării aferente programului de studii universitare de licență Traducere și interpretare (română/engleză/franceză) (Chișinău), în vederea înscrierii acestuia în Registrul Național al Calificărilor din Învățământul Superior.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 6. Se aprobă solicitarea Departamentului de formare continuă și transfer tehnologic privind demararea procedurilor de autorizare a cursului de calificare pentru ocupația Inspector/Referent resurse umane Cod COR – 333304.

Art. 7. Se aprobă cererea formulată de ZAHARIA M. Florin Silviu, absolvent al programului de studii universitare de licență Măsurători terestre și cadastru, domeniul Inginerie geodezică, promoția 2014, Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, de a susține examenul de finalizare a studiilor la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 8. Având în vedere recomandarea formulată de Comisia pentru evaluarea și asigurarea calității și Compartimentul calitate, se avizează pozitiv Raportul de autoevaluare pentru programul de studii universitare de licență Medicină dentară, domeniul de licență Sănătate, învățământ cu frecvență, de la Facultatea de Medicină și Farmacie, în vederea evaluării periodice de către ARACIS.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 9. Având în vedere recomandarea formulată de Comisia pentru evaluarea și asigurarea calității și Compartimentul calitate, se avizează pozitiv Raportul de autoevaluare pentru programul de studii universitare de licență Moașe, domeniul de licență Sănătate, învățământ cu frecvență, de la Facultatea de Medicină și Farmacie, în vederea acreditării de către ARACIS.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 10. Se aprobă propunerea Direcției Cămine și Cantine privind tarifele de cazare și regim tranzit pentru perioada 1 iulie – 30 septembrie 2020, conform Anexei 3.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 11. Se aprobă criteriile și locurile de admitere în anul universitar 2020-2021, la ciclul de studii universitare de licență, învățământ la distanță/cu frecvență redusă. (Anexa 4)
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 12. Se aprobă repartizarea numărului de locuri pentru cetățenii străini care doresc să urmeze exclusiv cursurile Anului Pregătitor de limba română, în anul 2020-2021. (Anexa 5)
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 13. Se aprobă, la propunerea Direcției economice, având în vedere prevederile protocoalelor de colaborare cu diverse instituții de învățământ superior din țară pentru susținerea examenelor de finalizare a studiilor la specializările autorizate să funcționeze provizoriu conform Hotărârii de Guvern nr. 493/17.07.2013, următoarele:
  • Taxele pentru susținerea examenelor de finalizare a studiilor de către studenții de la forma de învățământ buget cu frecvență vor fi efectuate din Finanțarea de Bază.
  • Taxele pentru susținerea examenelor de finalizare a studiilor de către studenții de la forma de învățământ cu taxă vor fi efectuate din taxele încasate de la studenți.


RECTOR,
Prof. univ. dr. ing. Puiu-Lucian GEORGESCU


Anexa 1 Planul de măsuri privind desfășurarea examenelor de finalizare a studiilor și a examenului de Admitere în contextul stării de alertă.
Anexa 2 Componența Comisiei de monitorizare cu atribuții în monitorizarea, coordonarea și îndrumarea metodologică a implementării și dezvoltării sistemului de control intern managerial
Anexa 3 Tarifele de cazare și regim tranzit pentru perioada 1 iulie – 30 septembrie 2020
Anexa 4 Criteriile și locurile de admitere în anul universitar 2020-2021, la ciclul de studii universitare de licență, învățământ la distanță/cu frecvență redusă
Anexa 5 Repartizarea numărului de locuri pentru cetățenii străini care doresc să urmeze exclusiv cursurile Anului Pregătitor de limba română, în anul 2020-2021

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email