UGAL

CONSILIUL DE ADMINISTRAŢIE

HOTĂRÂREA
nr. 67/20.12.2018



Conform:     
Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011,
Cartei Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi,
Ordinului Ministrului Educaţiei Naționale și Cercetării Științifice nr. 3174/18.02.2016 privind numirea Rectorului,
Consiliul de Administraţie întrunit în data de 20.12.2018,


HOTĂRĂȘTE:



Art. 1. Se aprobă, la propunerea Facultății de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică, înființarea programului de studii universitare licență Inginerie electrică și calculatoare/ Electrical engineering and computers (în limba engleză), domeniul Inginerie electrică, valabil începând cu anul universitar 2019-2020. Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 2.  Se avizează, la propunerea Facultății de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică, planul de învățământ pentru programul de studii universitare de licență Inginerie electrică și calculatoare/ Electrical engineering and computers (în limba engleză), domeniul Inginerie electrică, valabil începând cu anul universitar 2019-2020. Planul de învățământ se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 3. Se aprobă solicitarea Facultății Transfrontaliere privind înregistrarea în RNCIS a calificărilor aferente următoarelor programe de studii universitare:
  • Discurs specializat. Terminilogii. Traduceri (în limba franceză) – masterat
  • Literatura română și dialog pluri-identitar – paradigme culturale și didactice contemporane – masterat
  • Limba și literatura română – literatură universală și comparată – licență
Solicitarea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 4. Se aprobă, la propunerea Consiliului pentru studiile universitare de doctorat,  taxa de procesare a dosarului pentru recunoașterea diplomei de doctor şi a titlului de doctor în științe sau într-un domeniu profesional, obținute în străinătate, în cuantum de 500 lei. Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 5. Se aprobă Calendarul de desfășurare a examenului de promovare a personalului didactic auxiliar şi nedidactic în anul 2019, conform Anexei. Calendarul se transmite Senatului universitar spre informare.

Art. 6. Se aprobă majorarea alocației pentru cazarea și masa aferentă studenților care participă la cursurile de schi sportiv, conform planului de învățământ, astfel:
  • cazare – 50 lei/zi/persoană;
  • masa – 30 lei/zi/persoană.

Art. 7. Se avizează ca natura juridico-academică a bazei materiale a Universității „Dunărea de Jos” din Galați din Comuna Sfântu Gheorghe, strada a 2-a nr. 78, județul Tulcea, înscrisă în Cartea funciară nr. 30218 a Comunei Sfântu Gheorghe, să fie de unitate juridico-academică-administrativă de cercetare-dezvoltare-inovare, în vederea implementării obiectivelor, programelor și a acțiunilor din mecanismului ITI Delta Dunării. În prezent, în imobilul ante-menționat își desfășoară activitatea și are sediul Centrul de cercetare și dezvoltare pentru sturioni, habitate acvatice și biodiversitate.  Propunerea  se face în baza principiului autonomoniei universitare, ce dă dreptul comunității universitare să îşi stabilească misiunea proprie, strategia instituţională, structura, activităţile, organizarea şi funcţionarea proprie, gestionarea resurselor materiale şi umane, cu respectarea strictă a legislaţiei în vigoare. Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 8. Având în vedere Sentința civilă nr. 1085 din 10.12.2018, se avizează plata sumei de 2467591,94 lei către DASILANA AG, cesionar al creanței deținute de Sturio Farm, în baza contractului  de furnizare nr. 376/25.05.2015.

Art. 9. Se aprobă acordarea indemnizației de hrană din veniturile proprii ale universității și în anul 2019. Indemnizația de hrană se va acorda în aceleași condiții în anul următor, în funcție de disponibilitățile financiare ale universității.


RECTOR,
Prof. dr. ing. Iulian Gabriel BÎRSAN
 

Anexa Calendarul de desfășurare a examenului de promovare a personalului didactic auxiliar şi nedidactic în anul 2019

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email