UGAL

 

HOTĂRÂREA CONSILIULUI DE ADMINISTRAŢIE
Nr. 132/28.12.2023

 

Conform:
Legii învățământului superior nr. 199/2023,
Cartei Universității „Dunărea de Jos” din Galați,
Ordinului Ministrului Educaţiei și Cercetării nr. 3041/15.01.2020 privind numirea Rectorului, 

Consiliul de administraţie, în data de 28 decembrie 2023, cu unanimitatea voturilor exprimate,

 

HOTĂRĂȘTE:

 

Art. 1. Se aprobă depunerea proiectului Consolidarea integrării nodului românesc METROFOOD-RO în infrastructura europeană de cercetare METROFOOD-RI (METROFOOD-RO Evolve), cod MySMIS 309287, în vederea finanțării acestuia în cadrul Programului Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare 2021-2027, Prioritatea 1. Susținerea și promovarea unui sistem de CDI atractiv și competitiv în România, Obiectiv specific OS a(i) Dezvoltarea și îmbunătățirea capacităților de cercetare și inovare și adoptarea de tehnologii avansate, Acțiunea 1.3, Apelul de proiecte Finanțarea proiectelor care vizează sinergii cu acțiunile Orizont Europa și alte programe europene. Managerul/Responsabilul de proiect din partea Universității „Dunărea de Jos” din Galați (UDJG) este prof. dr. ing. Maria TURTOI, de la Facultatea Transfrontalieră.

 

Art. 2. Se aprobă participarea Universității „Dunărea de Jos” din Galați în acordul de parteneriat care se va semna, în vederea implementării în comun a proiectului, între Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare - IBA București - lider de proiect și următorii parteneri:
– INCDO-INOE 2000 Filiala Institutul de Cercetări pentru Instrumentație Analitică - ICIA Cluj-Napoca (Partener 1);
– Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice și Moleculare – INCDTIM (Partener 2);
– Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I”, cu sediul în Timișoara (Partener 3);
– Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Mașini și Instalații destinate Agriculturii și Industriei Alimentare – INMA București (Partener 4);
– Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (Partener 5);
– Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați (Partener 6);
– Universitatea din București (Partener 7).

Art. 3. Proiectul are un buget prevăzut de 14.650.000 lei, din care Universității „Dunărea de Jos” din Galați în revine un buget de 1.600.000 lei, defalcat după cum urmează:
– Cheltuieli directe pentru activități de cercetare dezvoltare și materiale: 1.280.000 lei;
– Cheltuieli indirecte (regie, 25 % din cheltuielile directe): 320.000 lei
Contribuția proprie a UDJG în proiect este de 0 lei.

Art. 4. Sumele reprezentând cheltuieli conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului Consolidarea integrării nodului românesc METROFOOD-RO în infrastructura europeană de cercetare METROFOOD-RI (METROFOOD-RO Evolve), cod MySMIS 309287, pentru implementarea proiectului în condiții optime, se vor asigura din venituri proprii.

Art. 5. Se vor asigura toate resursele financiare necesare implementării proiectului în condițiile rambursării /decontării ulterioare a cheltuielilor.

Art. 6. Sumele reprezentând cheltuieli de mentenanță, întreținere ale proiectului Consolidarea integrării nodului românesc METROFOOD-RO în infrastructura europeană de cercetare METROFOOD-RI (METROFOOD-RO Evolve), cod MySMIS 309287, pe întreaga perioadă de durabilitate a acestuia se vor suporta de către beneficiar.

Art. 7. Se împuternicește prof. univ. dr. ing. Puiu-Lucian GEORGESCU să semneze toate actele necesare, acordul de parteneriat și contractul de finanțare în numele Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

 

RECTOR,

Prof. univ. dr. ing. Puiu-Lucian GEORGESCU

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email