UGAL

În perioada 2-4 decembrie, Facultatea Transfrontalieră a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, cu sprijinul Centrului de Cercetare „Limba noastră,” organizează, alături de partenerii săi din Republica Moldova și Ucraina, Conferința Internațională „Interdisciplinaritate și cooperare în cercetarea transfrontalieră”.

Evenimentul academic reunește 10 universități partenere și 225 de participanți din România, Republica Moldova, Ucraina, Cehia, Franța, Kuweit și Israel, acoperind domenii variate de cercetare, precum: filologie, comunicare, istorie și relații internaționale, economie și afaceri internaționale, drept și criminalistică, educație fizică și sportivă, ecologie și protecția mediului, agrifood și inginerie.

Scopul conferinței este de a facilita cercetarea transfrontalieră, realizându-se un schimb de idei și bune practici și întărind, în egală măsură, relațiile universității cu partenerii săi internaționali.

Ceremonia oficială de deschidere a conferinței internaționale, moderată de către decanul Facultății Transfrontaliere, conf. univ. dr. Gina-Aurora Necula, a avut loc atât în format hibrid, online, pe Microsoft Teams, cât și onsite, în Clasa viitorului a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, constând în mesajele de salut trasmise de către reprezentanții instituțiilor academice implicate în organizarea evenimentului: prof. univ. dr. Alexandra Barbăneagră, Rector al Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, prof. univ. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu, Rector al Universității „Dunărea de Jos” din Galați, prof. univ. dr. Veaceslav Manolachi, Rector al Universității de Educație Fizică și Sport din Moldova, conf. univ. dr. Dinu Ostavciuc, Rector al Academiei „Ștefan cel Mare”, conf. univ. dr. Sergiu Cornea, Rector al Universității „B.P. Hasdeu” din Cahul, conf. dr. Sofia Căpățînă, Prorector al Universității Cooperatist-Comerciale din Moldova, conf. univ. dr. Serghei Zaharia, Rector al Universității de Stat din Comrat, prof. univ. dr. Yaroslav Kichuk, Rector al Universității Umaniste de Stat din Ismail, și conf. univ. dr. Valerian Vreme, consilier în Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare în Informatică. Tot în prima zi a conferinței, vor fi susținute nouă prezentări plenare pe teme legate de abordări transfrontaliere și transdisciplinare în educație și dezvoltare.

În cea de-a doua zi a conferinței internaționale, pe 3 decembrie 2021, se vor desfășura prezentările pe secțiuni: Discurs, context și media, Istorie și relații internaționale, Economie și afaceri internaționale, Drept și criminalistică, Educație fizică și sportivă, Ecologie și protecția mediului, Agrifood și Materiale avansate în inginerie.

„Suntem bucuroși și onorați că am avut privilegiul să organizăm alături de partenerii noștri educaționali din Republica Moldova un amplu eveniment academic cu obiective ambițioase, din sfera cooperării transfrontaliere, manifestare științifică ce a reunit peste 200 de cercetători din instituțiile academice partenere. Sperăm că acest eveniment va deveni o tradiție a universității noastre și că va reprezenta un imbold pentru activitatea de cercetare și dezvoltare”, a declarat Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, prof. univ. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu la deschiderea conferinței. 

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email