UGAL

Patru profesori de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați se găsesc în Top World Ranking 2%, al celor mai importanți oameni de știință din lume, realizat de Universitatea Stanford, împreună cu Editura Elsevier and SciTech Strategies. Este vorba despre Academician Eugen Victor Cristian Rusu, Directorul Școlilor Doctorale din Universitate, Prof. univ. dr. habil. Liliana Celia Rusu, de la Facultatea de Inginerie (Departamentul de inginerie mecanică), prof. univ. dr. Lidia Benea, de la Facultatea de Inginerie, domeniul Ingineria materialelor și prof. univ. dr. chim. habil Constantin Apetrei, de la Departamentul de chimie, fizică și mediu, Facultatea de Științe și Mediu.

Cei patru cercetători de top fac parte din cei 190 de români incluși în listă, criteriul de selecție fiind realizările în domeniul cercetării pe anul 2020. În plus, conform clasificării pe 2020, Academicianul Eugen Rusu ocupă în prezent poziția 52.380 din 190.064 total, situându-se astfel în primii 30% din acest top mondial al celor mai performanți oameni de știință.

La capitolul „opera omnia”, din cei 133 de cercetători de top din România, trei sunt de la Universitatea „Dunărea de Jos” Din Galați. Este vorba despre Academician Eugen Rusu, prof. univ. dr. ing. Lidia Benea și prof. univ. dr. Liliana Rusu. Anul trecut, instituția de învățământ superior din Galați era reprezentată la nivel mondial la acest capitol de doar doi profesori, este vorba de soții Rusu, specialiști în studiul valurilor, ambii colaboratori ai Centrului de Tehnologie Marină şi Inginerie Oceanică (CENTEC) din Lisabona (Portugalia)

Recent, Universitatea Stanford (California, SUA) a pus la dispoziție o actualizare a clasamentului celor mai citați oameni de știință din întreaga lume, cunoscut sub numele de „Top World Ranking 2%”. Este vorba de o bază de date disponibilă public, realizată împreună cu Editura Elsevier cu aproape 200.000 de oameni de știință de top, care oferă informații despre impactul acestora de-a lungul întregii cariere sau pentru un singur an (2020).

Luând în considerare mai mulți indicatori (indexul h, indexul hm ajustat pentru coautorizare, citările către lucrări în diferite poziții de autor și un indicator compus) Top World Ranking 2% a analizat lucrările a aproximativ 7 milioane de oameni de știință din 22 de domenii majore și 176 de subdomenii, de la chimie la inginerie, până la economie și afaceri, în intervalul 1996-2020, oferind astfel o bază de date cuprinzătoare a celor mai importante articole scrise la nivel mondial.

Lista completă a cercetătorilor este disponibilă aici: https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/3

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email