UGAL

Studenți
Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, în colaborare cu Liga Studenților din Galați organizează o serie de evenimente în cadrul Zilei Internaționale a Studentului, joi, 17 noiembrie 2016. 
 
În Spațiul cultural deschis „Nicolae Mantu”, din Corpul D (strada Domnească nr.111), atât studenții români, cât și cei străini sunt invitați să participe între orele 10.00 și 14.00  la atelierul handmade „ReCREEAZĂ-TE!”, unde vor putea realiza talismane de vise (dreamcatchers), brățări și elemente decorative, folosind tehnicile quilling și origami.

Tototdată, tinerii vor avea ocazia să retrăiască momente din anii copilăriei  sărind coarda și jucând șotron. În paralel,  la Biblioteca Universității (sediul din strada Domnească nr. 47), sub genericul „Cafeneaua publică” vor avea loc dezbateri pe teme de interes pentru studenți, în intervalele 10.00-12.00, respectiv 14.00-16.00. Moderatori: Mihaela Ionescu, Ionuț Dumitrașcu, Ștefan Lupu, Andreea Eftimie și Ana-Maria Pîrleală.  
 
La ora 18.00, în sala D03, cel mai buni studenți de la toate facultățile vor fi premiați de conducerea universității cu câte 400 de lei pentru rezultatele deosebite la învățătură  și cercetare din anul universitar 2015-2016. 
 
Ziua Internațională a Studentului se sărbătorește în fiecare an pe 17 noiembrie, începând din anul 1941, ca urmare a evenimentelor desfășurate la Praga, în 1939. Atunci, ocupanții naziști din Cehoslovacia au suprimat o demonstrație a studenților de la Facultatea de Medicină din Universitatea Charles, care doreau înființarea unei Republici Cehoslovace Independente. Jan Opletal a murit alături de alți 9 studenți, iar alți 1200 de tineri au fost trimiși în lagăre de concentrare. Pe 17 noiembrie 1989 slovacii au cerut ieșirea din comunism, prin demonstrații studențești, urmând ca și cehii să le preia modelul, în ziua următoare. 15.000 de studenți au participat iar 600 au fost răniți în timpul acelor evenimente. 

Afișul evenimentului „Cafeneaua Publică”
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email