UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați organizează, în intervalul 24 octombrie – 03 noiembrie, cea de-a doua ediție a Conferinței internaționale „UGAL – Dialoguri științifice și culturale”, eveniment desfășurat în cadrul proiectului Internaționalizare academică și socială a studenților la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați” - IDEI (UGAL)22.

Cinci invitați aleși de un comitet științific vor interacționa cu publicul interesat în cadrul unor dezbateri online pe teme legate de inginerie, antropologie, artă și educație. Evenimentul se adresează studenților, doctoranzilor, masteranzilor, cadrelor didactice, elevilor și tuturor celor atrași de noile descoperiri în domeniile amintite.

La Conferința internațională „UGAL – Dialoguri științifice şi culturale” vor participa: Profesor emerit Peter Raspor de la Universitatea din Ljubljana, Slovenia;  Adrian Bejan, J.A. Jones Distinguished Professor de la Universitatea Duke din SUA; Călin Tarău, Principal Engineer la Advanced Cooling Technologies, Lancaster, SUA; Cătălina Neculai, Assistant Professor la Universitatera Coventry din Marea Britanie și Sorin Purcaru, conferențiar la Universitatea de Arte ‘George Enescu’ din Iasi, Romania.  

„Conferința reprezintă o oportunitate pentru studenții, masteranzii, doctoranzii și cadrele didactice din universitatea noastră de a dialoga şi de a schimba experiențe cu personalități științifice și culturale din întreaga lume pe teme de mare actualitate. De asemenea, prezentările, transmise live pe Zoom sau Microsoft Teams, vor putea fi vizionate de publicul larg, comunitatea gălățeană și nu numai. Va fi, sper, ca și anul trecut, un regal al științei și culturii”, a declarat prof. univ. dr. ing. Cătălin Fetecău, directorul proiectului.

Proiectul Internaționalizare academică și socială a studenților la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați” - IDEI (UGAL)22 - cod CNFIS-FDI-2022-0369 - este finanțat din Fondul de Dezvoltare Instituțională (FDI 2022) și se desfășoară în intervalul aprilie-decembrie 2022. Obiectivul principal al acestuia constă în creșterea gradului de internaționalizare a învățământului superior la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați, a reputației și vizibilității prin internaționalizarea curriculei, a rezultatelor cercetării științifice, prin creșterea numărului de studenți internaționali, prin participarea studenților și cadrelor didactice la cursuri de formare, mobilități și conferințe internaționale. 

Detalii despre Conferință, participanți și link-urile de acces sunt disponibile aici:

https://internationalizare.ugal.ro/index.php/en/events/ugal-scientific-and-cultural-dialogues?fbclid=IwAR2uRixsOlDTedUq6BO3Qx2dm1yXqkizotHOM258xAqh-hQZhNgRF9WNZH4

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email