UGAL

A X-a ediție a Conferinței Școlilor Doctorale va avea loc pe 9 și 10 iunie 2022 la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și se va desfășura atât online, cât și în sălile din Corpul D al Facultății de Inginerie. Evenimentul științific are ca obiective prezentarea și dezbaterea rezultatelor cercetării studenților doctoranzi de la universități din țară și străinătate și realizarea unor parteneriate în domeniul cercetării, inovării și al transferului tehnologic. 

În cadrul celor 14 secțiuni legate de principalele domenii ale cercetării doctorale din UDJG,s-au înscris, anul acesta, peste 350 de participanți, cu prezentări orale sau postere. Lucrările acoperă o arie largă de preocupări științifice, de la inginerie alimentară, eco-nanotehnologii, modele economice și strategii ale competitivității, la științe umaniste (filologie, istorie) și noi descoperiri în domeniul medicinei sau al kinetoterapiei. În program sunt incluse și ateliere, standuri expoziționale și activități sociale, toate având ca scop dezvoltarea și îmbunătățirea rețelei școlilor doctorale.

Vor conferenția în plen: Dr. Zuzana Ciesarova, Food Research Institute of the National Agricultural and Food Centre (NPPC), Bratislava, Slovakia, Prof. dr. Deliang Wang, China National Research Institute of Food and Fermentation Industries, Beijing, China, Dr. Nilanjan Dey, Computer Science and Engineering Department, JIS University, Kolkata, India, Dr. Marius-Anton Ionescu, Dermatology Department, University Hospital “Saint-Louis”, Paris, France, Prof. Ioan Călin Roșca, Faculty of Mechanical Engineering, Transilvania University of Brașov, Prof. Dr. Hakan Kar, Mersin University Medical Faculty, Department of Forensic Medicine, Sexual Assault Evaluation Unit, Turkey.

„La această ediție, ne bucurăm de o participare numeroasă: sunt peste 350 de experți care acoperă toate cele 16 domenii de doctorat acreditate în universitatea noastră. Mulțumesc colegilor de la IOSUD și CSUD pentru organizarea acestei manifestări și urez succes participanților”, a declarat prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

 „ Conferința Școlilor Doctorale de la Galați este una dintre cele mai prestigioase conferințe ale doctoranzilor din țară. Este o ediție jubiliară, ne bucurăm că această manifestare științifică a crescut de la an la an, atât în ceea ce privește numărul participanților, cât și în privința calității lucrărilor prezentate. Vom continua inițiativa din 2021, de a publica lucrările într-un număr special din Inventions Journal, indexat Web of Science, iar taxa de publicare va fi acoperită integral din fondurile Universității”, a explicat Academician Eugen Rusu, Directorul directorul Consiliului pentru Studiile Universitare de Doctorat din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Anul trecut, la UDJG a avut loc acreditarea instituțională a Școlilor Doctorale, proces finalizat cu succes, toate cele 16 domenii fiind acreditate fără probleme. Anul acesta, IOSUD UDJG a demarat procesul de acreditate a trei noi domenii de doctorat: marketing, farmacie și drept.  

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email