UGAL

Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, alături de Inspectoratul Școlar Județean Galați, Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” și Casa Corpului Didactic Galați a organizat, în perioada 17-20 mai 2022, Concursul de creativitate în IT „Severin Bumbaru”, concurs destinat pasionaților de IT de toate vârstele.

Competiția a atras aproximativ 400 de participanți: 88 de studenți și 305 elevi din învățământul preuniversitar, la cele 6 secțiuni organizate.

Concursul în format Hackathon s-a desfășurat pe parcursul a 48 de ore și a avut provocări pentru studenți și liceeni, precum: Programare Web și Baze de Date, Programare Roboți și Sisteme Embedded, Programare Obiectuală, dar și Programare în C++ / C# sau Web Design. Nu în ultimul rând, elevii din gimnaziu au fost provocați să realizeze o animație folosind platforma Scratch.

Sponsorii acestei ediții a Concursului de creativitate în IT „Severin Bumbaru” au fost Thecon, Clește.ro, Logiscool Galați, Centrico Selir, Crystal System, Intel, IV Future, RSystems, firme partenere ale Facultății de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Premiile de peste 7.000 euro vor fi oferite de către aceștia la Festivitatea de Premiere de vineri 3 iunie 2022.

Mulțumim tuturor participanților la Concursul de Creativitate în IT „Severin Bumbaru", ediția 2022: elevilor din gimnaziu, elevilor din liceu, studenților, profesorilor îndrumători, membrilor juriilor, sponsorilor, organizatorilor și tuturor celor care au fost alături de noi la acest eveniment!

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email