UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a organizat, în data de 21 mai 2022, la Chișinău, Târgul Educațional „Open Gates - Open Minds”. Gazda evenimentului a fost Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport din Chişinău, cu care instituția gălățeană derulează, în parteneriat, programe educaționale și de cercetare.

Acțiunea a avut drept obiectiv prezentarea programelor de învățământ universitare adresate absolvenților de liceu din Republica Moldova, în vederea pregătirii Admiterii 2022. Astfel, în acest an, UDJG - cea mai importantă instituţie de învăţământ superior din Sud-Estul României – scoate la concurs circa 300 de locuri, cu bursă şi fără, pentru Românii de pretudindeni. Așa că sute de elevi de clasele a XI-a și a XII-a, alături de părinți sau profesori, au fost prezenți în incinta USEFS, pe strada Andrei Doga nr. 22, pentru a afla detalii despre condițiile de studiu și cazare ale universității gălățene.

Evenimentul a fost deschis de prof. univ. dr. hab. Veaceslav Manolachi, Rectorul USEFS și de prof. univ. dr. Silvius Stanciu, Prorectorul UDJG.

„Mulțumim gazdelor noastre de la Chișinău pentru ospitalitate, domnului Rector Manolachi, suntem parteneri de nădejde pentru Universitățile de peste Prut, ne bucurăm că suntem aici, după doi ani de Pandemie. Venim cu o ofertă educațională bogată, atât pentru absolvenții de liceu, cât și pentru cei care doresc să continuie pregătirea universitară cu un program de masterat sau chiar cu un doctorat și cu programe de reconversie interesante pentru cadre didactice. Vreau să mulțumesc facultăților, studenților și profesorilor participanți, Biroului Cooperare Internațională, Studenți Străini și Extensiuni Universitare și Departamentului de Comunicare și Relații Publice pentru mobilizare și implicare”, a declarat prof. univ. dr. Silvius Stanciu, Prorectorul UDJG, inițiatorul și organizatorul târgurilor educaționale.

Alături de UDJG, la Târgul „Open Gates - Open Minds” și-au prezentat oferta educațională și facultățile din cadrul Universității de Stat de Educaţie Fizică şi Sport din Chişinău.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email