UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a participat sâmbătă, 21 mai 2022, la Orășelul European, eveniment organizat în cadrul Zilei Europei, la Edineț, în nordul Republicii Moldova. Instituția de învățământ superior din Galați a fost reprezentată de prof. univ. dr. ing. Silvius Stanciu, Prorectorul UDJG și membri ai Biroului Cooperare Internațională, Studenți Străini și Extensiuni Universitare.

Aceștia au prezentat Universitatea la cel mai înalt nivel: doamnei Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, Excelenței Sale, Jānis Mažeiks, Ambasadorului Uniunii Europene în Republica Moldova, Excelenței Sale, Petrișor Dumitrescu, Consulul general al României la Bălți, Constantin Cojocaru, primarul municipiului Edineț. 

Standul României de la Edineț a fost amenajat prin grija Consulatului General al României la Bălți, cu sprijinul Ambasadei României la Chișinău, Biroului consular de la Ungheni și Misiunii Sociale „Diaconia”. Țara noastră s-a promovat cu ajutorul unor materiale de prezentare și printr-o serie de ateliere interactive.

„Ne-am bucurat că am participat, într-o companie selectă, la promovarea României în cadrul evenimentului dedicat Zilei Europei, de la Edineț. Am oferit materiale promoționale doamnei Maia Sandu, președintele Republicii Moldova și am făcut cunoscută oferta educațională a celei mai importante universități din Sud-Estul României”, a declarat prof. univ. dr. ing. Silvius Stanciu, Prorectorul UDJG.

Orășelul European a avut loc pe 21 mai în Piața principală din Edineț și a fost urmat de un concert susținut de artiști locali acompaniați de Moldovan National Youth Orchestra. 

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email