UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a participat vineri, 20 mai 2022, la Gala de premiere a elevilor olimpici din Republica Moldova, Raionul Cahul, acțiune care a avut loc la Palatul de Cultură „Nicolae Botgros” din Cahul. Instituția de învățământ superior, prin Prorectorul său, prof. univ. dr. ing. Silvius Stanciu, a fost invitată la eveniment de către Valeriu Baban, șeful Direcției Generale de Învățământ a Raionului Cahul.

În prezența părinților și a cadrelor didactice, peste 250 de elevi de la 10 licee din Raionul Cahul, care au obținut rezultate bune și foarte bune la una, două sau chiar cinci olimpiade școlare, au primit diplome, bani și cadouri.  

UDJG a fost reprezentată de conf. dr. ing. Carmelia Dragomir Bălănică, de la Facultatea Transfrontalieră. „E o premieră pentru noi, UDJG a evidențiat rezultatele la olimpiade ale elevilor români, suntem onorați că am fost solicitați să susținem și performanța tinerilor de peste Prut. Am mulțumit organizatorilor pentru invitație, am felicitat elevii pentru rezultatele obținute și i-am invitat să vină să studieze la cea mai importantă instituție de învățământ superior din Sud-Estul României”, a declarat reprezentanta UDJG.

Prin ordinul Ministerului Educației, tot în cadrul evenimentului, au fost premiate și unitățile de învățământ din Raionul Cahul, care au elevi olimpici. Din partea instituției gălățene, olimpicii moldoveni au primit tricouri, șepci, rechizite și genți tip rucsac.

La eveniment a mai participat Excelența Sa, Anca Corfu, Consulul general al României la Cahul și un reprezentant al Episcopiei Basarabiei de Sud.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email