UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a organizat la Cahul, în data de 17 mai 2022, Târgul Educațional „Open Gates - Open Minds”. Gazda evenimentului a fost Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, cu care instituția gălățeană derulează, în parteneriat, programe educaționale și de cercetare de peste 20 de ani. Au fost invitate să participe Universitatea de Stat din Taraclia și Universitatea de Stat din Comrat, de asemenea, partenere ale UDJG.  Acțiunea a avut drept obiectiv principal prezentarea programelor de învățământ universitare adresate absolvenților de liceu din Republica Moldova, în vederea pregătirii Admiterii 2022.

Profitând de vremea frumoasă, circa 500 de elevi, profesori și părinți au vizitat standurile facultăților aflate pe esplanada din fața Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul și au stat de vorbă cu profesorii și studenții prezenți, în căutarea celei mai atractive oferte educaționale de pregătire universitară.

Evenimentul a fost deschis de prof. univ. dr. Sergiu Cornea, Rectorul Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul și de prof. univ. dr. Silvius Stanciu, Prorectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați. Au adresat scurte alocuțiuni: Excelența Sa, Anca Corfu, Consulul general al României la Cahul, Igor Sefcenco, Șef al Oficiului Teritorial Cahul al Cancelariei de Stat, prof. univ. dr. Ion Ghelețchi, Prorectorul Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, Valeriu Baban, șeful Direcției Generale de Învățământ a Raionului Cahul, doamna primar Alexandra Piscunov, absolventă a Universității din Cahul și alți reprezentanți ai Primăriilor prezente la evenimentul educațional.

„Venim la Cahul, în Republica Moldova, ca partener academic tradițional, propunem pentru Admiterea 2022 o ofertă educațională bogată, cu peste 80 de programe de studiu destinate absolvenților de liceu din Republica Moldova, care vor să urmeze o facultate, propuneri de proiecte cu fonduri naționale și europene, programe de calificare și formare profesională pentru mediul de afaceri, masterate și perfecționari pentru profesori, Ne dorim să continuăm colaborarea cu universitățile de peste Prut în calitate de parteneri de nădejde în educarea și formarea tinerei generații. Mulțumim liceelor din Republica Moldova participante la eveniment și Direcției Generale de Învățământ a Raionului Cahul, Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, universităților cu care colaborăm de mulți ani, facultăților, studenților și profesorilor implicați în acțiunea de promovare instituțională, Departamentului de Relații Internaționale și Departamentului Comunicare, Promovare și Relații Publice, care implementează Proiectul Open Gates - Open Minds”, a declarat prof. univ. dr. Silvius Stanciu, Prorector UDJG, inițiatorul și organizatorul târgurilor educaționale.

Pe 21 mai, de la ora 10,00, cele 14 facultăți ale Universității „Dunărea de Jos” din Galați se vor afla la Chișinău, la Târgul de promovare educațională „Open Gates - Open Minds” organizat la sediul Universității de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS), corpul A, str. Andrei Doga nr. 22.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email