UGAL

Proclamată în 2011 de către statele membre ale UNESCO şi adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) în 2012 ca zi internaţională, 13 februarie a devenit Ziua mondială a radioului (WRD) și celebrează acest mijloc de comunicare în masă ca parte a istoriei umanităţii. Tema ediției din 2022 este „Radio și încredere”.

Radioul rămâne, la nivel global, cel mai accesat mijloc de informare, potrivit ONU. Totodată, reprezintă un mijloc ieftin şi potrivit pentru a ajunge la comunităţile îndepărtate şi la persoanele vulnerabile, oferind o platformă de dezbatere publică, indiferent de nivelul educaţional al ascultătorilor. Nu în ultimul rând, acesta joacă un rol crucial în comunicarea de urgenţă şi în cazurile de salvare.

Obiectivele acestei Zile sunt: sensibilizarea publicului şi a mass-media asupra importanţei radioului, încurajarea factorilor de decizie să ofere acces la informaţii prin radio şi cooperarea internaţională între radiodifuzori. (sursa: Agerpres)

Facultatea de Litere din cadrul U.D.J.G., prin specializarea Jurnalism, oferă studenților o pregătire teoretică temeinică în ceea ce privește genurile radioului și tehnicile de producție în radio.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email