UGAL

Dragi candidați ai examenului de Admitere la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, vă prezint, în calitate de Rector, informațiile actualizate privind oferta educațională a instituției noastre pentru anul universitar 2020 – 2021. Cu o medie anuală de 12.000 de studenți și 72 de ani de experiență în domeniul academic, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi este cea mai mare instituție de învățământ superior din Regiunea Sud-Est a României. 


Având în vedere prevederile prin care autoritățile și instituțiile publice stabilesc măsurile care se impun pentru asigurarea desfășurării optime a activității, cu respectarea regulilor de disciplină stabilite de autoritățile cu atribuții în domeniu (Ordinul de Ministru 4205/2020 și Ordonanța de urgență nr. 58/2020), pentru admiterea în anul universitar 2020-2021 Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați va pune la dispoziția studenților o platformă pentru parcugerea online a procesului de înscriere pentru admitere, urmărind cu prioritate asigurarea prevenției și reducerea riscului de îmbolnăvire.


Conducerea Universității „Dunărea de Jos” din Galați mulțumește partenerilor educaționali din Județele Galați, Brăila, Buzău, Vrancea, Tulcea și Vaslui, conducerii Inspectoratelor Școlare Județene și unităților de învățământ preuniversitar, pentru sprijinul acordat în diseminarea informațiilor legate de Admitere 2020.


O echipă de cercetători de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și Academia de Studii Economice a Moldovei a obținut Medalia de Aur pentru Brevetul „PENTAGON – REGIONAL DYNAMIC AND REGIONAL MODEL EVOLUTION: NEW MODELS OD REGIONAL ANALYSIS” la European Exhibition of Creativity and Innovation „EUROINVENT” 2020, Ediția a XII-a.


Cele trei instituții au semnat recent un acord prin care își propun ca obiectiv dezvoltarea unor proiecte comune și valorificarea potențialului de cercetare, dezvoltare și inovare din cele 3 instituții. Relațiile de conlucrare dintre părțile semnatare ale acestui acord se întemeiază pe conceptele de parteneriat, legalitate și bună-credință, transparență și profesionalism.


Pe 25 mai 2020 a avut loc ediția a III-a concursului PIC4ALL and IoT organizat de Universitatea Maritimă Constanța în colaborare cu Microchip. Studenții participanți au dezvoltat proiecte în domeniile: E-health, smart home/city, energy management, mobile & communications și IoT. Pentru echipele care au folosit microcontrolere Microchip, sponsorul principal al concursului a asigurat componentele folosite.


Cercetătorii Universității „Dunărea de Jos” din Galaţi sunt autorii a două din cele trei proiecte din România selectate pentru finanțare în cadrul competiției internaționale „Appel à projets international AUF COVID-19”. Agenția Universitară a Francofoniei (AUF) este o instituție care susține cooperarea și solidaritatea între instituțiile universitare francofone și favorizează dezvoltarea învățământului superior și a cercetării. În prezent, sunt asociate AUF 990 de unități de învățământ superior și de cercetare din 118 țări din toată lumea.


Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, prin Facultatea de Științe Juridice, Sociale și Politice și Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică a semnat un acord de parteneriat cu Curtea de Apel Galați. Părțile semnatare își propun dezvoltarea unor proiecte comune, valorificarea potențialului de cercetare, dezvoltare și inovare și susținerea aspirației către excelență în educație și cercetare prin internaționalizarea activităților.


Decanul Facultății de Științe Juridice, Sociale și Politice din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, conf. univ. dr. George Schin a făcut o vizită oficială la sediul Direcției Naționale Anticorupție. La invitația domnului Director General al Direcției Generale Anticorupție, chestor principal de poliție Ioniță Alexandru Cătălin.


În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie, împreună cu Arhiepiscopia „Dunării de Jos”, au încercat să aducă o rază de speranță oamenilor cu probleme sociale reale din municipiul Galați și din zonele limitrofe acestuia. Prin acțiuni de voluntariat, peste 100 de studenţi teologi de la specializarea „Teologie Ortodoxă Asistenţă Socială” şi masteranzi de la programul de studiu „Spiritualitate Ortodoxă  şi Asistenţă Socială” au identificat o serie de cazuri sociale și au venit în întâmpinarea nevoilor a 917 persoane.