UGAL

Casa de Cultură a Studenţilor Galaţi organizează, în perioada 14-15 iunie 2019, Festivalul Naţional Studenţesc de Teatru Contemporan "ActFest", ediţia a VII-a. Festivalul se desfăşoară sub formă de competiţie, la care participă trupele de teatru afiliate caselor de cultură studenţeşti din ţară.

Pe scena acestei ediții vor urca studenți din: Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Galaţi, Iaşi, Piteşti şi Ploieşti.


O echipă formată din cinci cadre didactice din Universitatea „Dunărea de Jos” a participat, în perioada 12-15 mai 2019, în localitatea Mola di Bari din Italia, la cea de a patra și ultima întâlnire din cadrul proiectului Building Bridges for Europe/BBE, proiect finanțat prin Programul Erasmus + KA2 – Cooperare pentru Inovare și schimb de bune practici.


Mai mulți reprezentanți ai conducerii Universității „Dunărea de Jos” din Galați, ai Ministerului Educației Naționale, primarul municipiului Galați Ionuț Pucheanu, dar și un sobor de preoți de la Arhiepiscopia Dunării de Jos au participat astăzi la inaugurarea Căminului A, din Campusul Studențesc Alexandru Ioan Cuza.


În acest weekend este programată prima manșă a barajului de promovare în Liga a III-a de fotbal dintre ACS Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și campioana Buzăului, AS Team Săgeata.


Agenția Universitară a Francofoniei în Europa Centrală și de Est a dat startul la 3 concursuri pentru toate categoriile de studenți care doresc să-și mărească șansele de angajare.


„Mineriada din 13-15 iunie 1990, este considerată cea mai sângeroasă și brutală acțiune a minerilor. Atunci, la București, minerii cei mai sus menționați, alături de forțele de ordine, au intervenit pentru a înăbuși revolta din Piața Universității. Și nu au lovit numai în protestarari, ci și în civili. Cu alte cuvinte, toți cei care au trecut drept... intelectuali au fost bătuți, arestați în dube de Poliție la o unitatate militară din Măgurele, unde au fost interogați”, se arată într-un comunicat al Ligii Studenților Galați, semnat de președintele Sergiu Bodlev.


În perioada 13 – 14 iunie 2019 va avea loc cea de-a VII-a ediție a Conferinței Științifice organizată de Școlile Doctorale din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați. Obiectivul conferinței de anul acesta este acela de a aduce laolaltă perspectivele și provocările cercetării doctorale într-un forum comun.


Vineri, 14 iunie 2019, la ora 12.00, în Sala Senatului va avea loc ceremonia de acordare a titlului academic de doctor honoris causa al Universităţii „Dunărea de Jos” din Galați, domnului prof. dr. Irinel POPESCU, membru corespondent al Academiei Române, președinte al Academiei Române de Științe Medicale, membru titular al Academiei Oamenilor de Știință din România, director al Centrului de Transplant din cadrul Institutului Clinic Fundeni.


Senatul Universității „Dunărea de Jos” din Galați a validat, în ședința sa din  11 iunie 2019 rezultatul referendumului pentru alegerea modalității de desemnare a rectorului la nivelul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, care s-a derulat în data de 7 iunie 2019.
 


Universitatea Vârstei a Treia (U3A) este și nu este în vacanță! Mediu de regăsire a „tinereții fără bătrânețe” și de punere în practică a viselor și proiectelor neatinse odinioară, U3A a stimulat, în cei trei ani de la deschidere, imaginația și determinarea studenților de argint. Astfel, participanții la modulul Turism condus de dna prof. univ. dr. Violeta Pușcașu au creat grupul „Drumeți de vârsta a treia”.