UGAL

Având în vedere evoluția situației epidemiologice determinate de creșterea numărului cazurilor de îmbolnăvire prin infecții respiratorii acute și gripă în unitățile de învățământ, precum și atenționările Ministerului Sănătății și ale Ministerului Afacerilor Externe referitoare la riscul infectării cu diverse virusuri, Ministerul Educației și Cercetării a trimis în data de 24 februarie 2020 o adresă către Inspectoratele Școlare Județene, prin care a solicitat să se transmită unităților de învățământ măsura limitării la maximum/suspendării organizării oricăror manifestări colective școlare sau extrașcolare (simpozioane, conferințe, excursii, vizite de studiu la nivel local sau național).


Ambasada Republicii Lituaniei în România anunță că s-a dat startul înscrierilor pentru Școală de Vară pe „Transparență Internațională” 2020. Școala, care are loc în Lituania, a ajuns la a 11-a ediție și până acum peste 1.200 de tineri profeșioniști și-au îmbunătățit abilitățile pe transparență și lupta anticorupție. Școala de vară va fi organizată în perioada 6 -12 iulie 2020, în Vilnius, Lituania, iar participanții vor frecventa cursuri, seminarii și ateliere de lucru în care vor analiza cauzele și consecințele corupției din diferite sectoare și domenii.


Astăzi, 24 februarie 2020, la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, în cadrul ședinței festive a Senatului, a avut loc semnarea contractului de management între Senatul Universității și noul Rector al instituției pentru perioada 2020-2024.

Începând din data de 22 februarie 2020 a intrat în vigoare mandatul de Rector al domnului prof. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, în conformitate cu Ordinul Ministrului Educației și Cercetării nr. 3041 din 15.01.2020.


În data de 21 februarie 2020, începând cu orele 14.00, în sala FORINFO a Facultății de Științe și Mediu, s-a desfășurat workshop-ul cu tema „Corelarea nevoilor de instruire și de inserție facilă pe piața muncii pentru absolvenți, cu nevoile de angajabilitate ale mediului economic”, în cadrul proiectului „Burse pentru educația antreprenorială în rândul doctoranzilor și cercetătorilor postdoctorat (Be Antreprenor!)”, cod MySMIS 124539, co-finanțat prin Programul Operațional Capital Uman. Proiectul este derulat de către Universitatea POLITEHNICA din București, în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați (coordonator implementare activități: prof. univ. dr. fiz. ing. Luminița Moraru) și cu Asociația Profesională a Specialiștilor din Domeniul Echipamentelor sub Presiune și a Instalațiilor de Ridicat (ASPIR).


În perioada 2 martie – 2 aprilie 2020 se va derula înscrierea studenţilor în selecția  pentru mobilităţi Erasmus+ de studii și de practică. Ședinţa de informare (prezentarea Programul Erasmus+) va avea loc pe 11 martie 2020, ora 14:00, în Sala Senatului (corpul U, str. Domnească nr. 47). 


Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a organizat  duminică, 16 februarie, la Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”, o întâlnire cu instituțiile de învățământ preuniversitar din județul Galați cu care colaborează în cadrul Proiectului „Parteneriat pentru performanță”, proiect ce susține excelența în învățământ și cercetare.


Plecând de la nevoia de a identifica și cuantifica impactul, vizibilitatea și relevanța activităților academice ale instituției noastre, am realizat o analiză a poziției universității „Dunărea de Jos” din Galați în patru clasamente, trei internaționale și unul național pentru anul 2019.


Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați se situează pe poziția a XI-a în România și pe locul 2153 în lume în Ranking Web of Universities, un top care analizează peste 20.000 de universităţi din toată lumea.


Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați organizează, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Județului Vrancea, Târgul educațional „Student #UDJG”, destinat elevilor din clasele a X-a, a XI-a și a XII-a. Ajuns deja la a treia ediție (după cele de la Galați și Tecuci) Târgul educațional „Student #UDJG” se înscrie în Proiectul „Parteneriat pentru performanță”, derulat în strânsă colaborare cu inspectoratele școlare județene și unitățile de învățământ preuniversitar din Regiunea de Sud-Est, având ca principal obiectiv dezvoltarea colaborării între mediul preuniversitar și Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.


Deşi decizia de numire a venit de la începutul anului, prof. univ. dr. ing. Lucian Georgescu va deveni oficial rectorul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi pe 22 februarie, când încetează de drept mandatul prof. univ. dr. ing. Iulian Gabriel Bîrsan. Şi tot atunci îşi va face cunoscută şi echipa de prorectori, care îl va ajuta să pună în practică programul managerial ce a stat la baza câştigării alegerilor la finele anului 2019.