Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați
Tradiție în performanță

Înfiinţată prin Ordinul Ministrului Învățământului nr. 7751, la 23 aprilie 1990, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, liderul învăţământului superior economic din sud-estul României, împlineşte anul acesta 29 de ani de existenţă.

Prin efortul, dăruirea şi pasiunea cadrelor didactice, ale studenţilor şi personalului administrativ, FEAA este astăzi o facultate centrată pe educație și cercetare avansată care oferă studenţilor săi  8 programe de licență, 8 programe de masterat și 2 programe de doctorat.


Academia Olimpică Română, Filiala Galați, a organizat, în colaborare cu Facultatea de Educație Fizică și  Sport, un curs de informare olimpică pentru studenții incluși în programul Universitatea vârstei a treia (U3A).


Compania BD Electronics Ltd. este un distribuitor internațional de componente electronice. Aceasta oferă produse tehnologice producătorilor, la nivel global, într-o varietate de industrii inclusiv: medical, militar, aerospațial, informatic și periferic, telecomunicații, transporturi.


International Business Information Management Association - IBIMA (https://ibima.org) este o asociație academică din Statele Unite ale Americii dedicată promovării metodelor moderne de management și transferului rezultatelor cercetării academice în practica mediului de afaceri.

IBIMA promovează rezultatele cercetării în domeniul economic prin intermediul manifestărilor științifice, în aprilie 2019 fiind organizată la Granada, Spania, cea de-a 33-a conferință (https://ibima.org/conference/33rd-ibima-conference).


Parteneriatul, colaborarea și implicarea sunt principiile ce ghidează activitatea Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie (FIFT), în cadrul căreia sunt realizate activități și proiecte atât pentru studenți, cât și pentru elevii aflați în ani terminali. Partenerialul dintre facultate și liceele din Galați a devenit o prioritate, iar rezultatele parteneriatelor se reflectă în numărul mare de elevi ce vizitează facultatea.


Domnul prof. dr. ing. Lucian Puiu Georgescu, președintele Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați, a participat, în data de 16 aprilie 2019, în calitate de speaker, la Conferința internațională Agenda 2030: Parteneriate pentru Dezvoltare Durabilă. Conferința a fost organizată la Palatul Parlamentului sub auspiciile asigurării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene.


În fiecare an, sub genericul „Cum m-am recrutat? Povești cu mine și despre tine”,  compania CGS (Computer Generated Solutions - unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții de outsourcing prezenți încă din anul 2006 pe piața din România, fiind listată în primele 15 cele mai bune companii din acest domeniu din lume) organizează campanii motivaționale în centrele universitare din România, în cadrul cărora facilitează întâlnirea studenților cu câte o vedetă.


În perioada 15-19 aprilie 2019 va avea loc în România ce mai mare campanie de strângere de donatori de sânge, la inițiativa Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România. Societatea Studenților Mediciniști din Galați se alătură campaniei naționale de donare, „Donează sânge, fii erou!”, care se desfășoară simultan în 11 centre universitare din țară. Gălățenii care pot să doneze sunt așteptați în perioada 15-19 aprilie 2019 la Centrul Regional de Transfuzii din Galați între orele 8.00- 12.00. Organizatorii își propun să atragă peste 400 de donatori în cele 5 zile de campanie.


În zilele de 17 și 18 aprilie 2019 se va desfășura, în holul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Târgul ofertelor sportului gălățean. Proiectul este susținut de Direcția Județeană Pentru Sport și Tineret, în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Inspectoratul Școlar Județean și Asociația Academia Mișcării din Galați.


Joi, 18 aprilie, la ora 18.00, va avea loc la Galeria de Artă a Librăriei Alexandria (str. Domnească nr. 52), vernisajul expoziției FEED-BACK 3. În cadrul expoziției va fi prezentată publicului iubitor de artă o colecție de lucrări realizate de studenții Anului III - Secția Pictură de șevalet, de la Facultatea de Arte a Universității ”Dunărea de Jos” din Galați.