Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați
Tradiție în performanță

Profesor la Paris X Nanterre, Franța, profesorul Alain Milon va susține o conferință la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie, în cadrul Centrului de Studii Istorice şi Social-Culturale Est-Europene, intitulată  „L’ontologie de la différence à partir d’une lecture critique Levinas/Derrida”.

Profesorul Alain Milon este doctor în Filosofie la Paris 1, Sorbona, cu o temă despre estetica lui Hegel, și doctor în Științe Sociale la École des Hautes Études en Sciences Sociales cu tema „L'Art de la Conversation autour du concept de sociabilité. Lectures croisées de Kant et de Simmel”.


Zilele Francofoniei
Pentru a marca Zilele Francofoniei, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi găzduieşte, la începutul săptămânii viitoare, două evenimente organizate de Facultatea de Litere, Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie şi Centrul de Reuşită Universitară.
 
Parteneri: Agenţia Universitară a Francofoniei – Europa centrală şi orientală, Universitatea Paris Nanterre, Societatea comercială Still-Co SRL.
 


Vârsta e doar o cifră?
România se confruntă astăzi cu schimbări demografice semnificative care intersectează deja, simultan sau consecutiv, palierele social și economic, cu reflexe inevitabile în toate celelalte segmente ale vieții societății. În acest context, colocviul naţional multidisciplinar „Vârsta e doar o cifră?!”, organizat de Centrul de Cercetări Juridice, Administrative, Sociale și Politice, în colaborare cu Universitatea Vârstei a Treia și Asociația Internațională a Universităților Vârstei a Treia (AIUTA) va reuni la Galaţi specialiști, cercetători și practicieni din diverse domenii, preocupați de modalitățile de adaptare a societății la îmbătrânirea demografică.


Domingo Ribeiro Soriano
Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, la propunerea Facultății de  Economie şi Administrarea Afacerilor, are onoarea de a conferi titlul de Doctor Honoris Causa profesorului universitar doctor Domingo Ribeiro Soriano, o personalitate marcantă la nivel internațional în domeniul managementului. 
 
Festivitatea va avea loc pe data de 29 martie 2017, începând cu ora 10.00, în Sala Senatului din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galaţi.
 


Festivalul Zilele Basarabiei 2017
În perioada 21-27 martie, Clubul Studenților Basarabeni și Bucovineni „Ștefan cel Mare și Sfânt” din cadrul Ligii Studenților din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați va desfășura cea de-a XVI-a ediție a Festivalului „Zilele Basarabiei”, prin care va celebra 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu patria-mamă, România. Pe parcursul acestei perioade, Clubul Studenților Basarabeni și Bucovineni „Ștefan cel Mare și Sfânt”, va organiza activități sociale, culturale și sportive menite să promoveze ideea unionismului și patriotismului în rândul studenților, cât și a aduce în atenția publicului larg a importanței deosebite a acestui eveniment istoric cu profunde repercusiuni asupra prezentului cât și a viitorului.


Fullbright România
Comisia Româno-Americană Fulbright a lansat competiția anuală „Fulbright Student Award”, dedicată celor care doresc să studieze, în anul universitar 2018-2019, la universități din Statele Unite ale Americii. Sunt eligibili studenții aflați în ultimul an de studiu sau  absolvenții studiilor de licență, master sau doctorat din cadrul universităților de stat sau private acreditate.
 
Cei care vor fi declarați câștigători vor beneficia de transport gratuit, plata taxelor de studiu în limita unui buget prestabilit, materiale didactice, asigurare medicală, dar și o bursă pentru un an academic.


Foto vizită Andrew Gordon și Hans-Günther Mütze
Domnul Andrew Gordon, manager regional și domnul Hans-Günther Mütze, expert în consultanță tehnică și suport în cadrul companiei britanice Aveva Marine au fost astăzi oaspeții Facultății de Arhitectură Navală din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Parteneră de tradiție a facultății noastre, compania britanică a oferit gratuit 30 de licențe software pentru proiectare navală, care vor fi utilizate de studenții din anii III și IV.


Acad. Prof. univ. dr. Victor Spinei
Acad. Prof. univ. dr. Victor Spinei, istoric medievist de reputaţie internaţională, este un vechi şi constant preţuitor şi susţinător al învăţământului istoric gălăţean şi al cercetării de specialitate în domeniul istoriei şi arheologiei din cadrul Facultăţii şi Universităţii noastre.

Acad. Spinei se bucură de o solidă reputaţie naţională şi internaţională, fiind considerat la nivel mondial printre cei mai de seamă specialişti ai istoriei migraţiilor târzii şi ai impactului invaziilor mongole asupra continentului european. 


Agence Universitaire de la Francophonie
Dacă studiați la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și doriți să faceți parte din echipa AUF din București, puteți aplica pentru un post de asistent manager. Pentru a afla condițiile, vă rugăm să accesați următorul link: https://recrutement.auf.org/
 
Sunt eligibili doar candidații care s-au înregistrat pe site-ul Agenției Universitare a Francofoniei.

Termenul limită este 27 martie 2017.

Cristian Păunescu
Universitatea Vârstei a Treia Galați va organiza conferința cu tema „Odiseea tezaurului României”. Invitatul evenimentului este domnul Cristian Păunescu, consilier al Guvernatorului Băncii Naţionale a României. 

Organizatorul conferinței este doamna Prof.univ.dr. Violeta Pușcașu, directorul CCJASP și coordonatorul program U3A în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.