Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați
Tradiție în performanță

 

Contact

  Logo Medicină și Farmacie
  Adresă:  Str. Al. I. Cuza Nr. 35, Galați
  Telefon: 0336 130 217
  Fax: 0236 412 100
  E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  Website:  http://www.fmfgl.ro
  Hartă: Locație
     
aciee
 

Prezentare

 

Studiul medicinii la Universitatea "Dunărea de Jos" a început la sfârsitul anilor '90 odată cu infiinţarea specializării kinetoterapie şi a specializării de asistenţă medicală. Coroborarea dintre tradiţia medicală din această zonă şi mediul academic, a avut ca rezultat fondarea Facultăţii de Medicină în anul 2004, prin decizia Guvernului României, ca o consecinţă necesară a importanţei şi a dezvoltării socio-economice a acestei zone.

Procesul educaţional în cadrul Facultătii de Medicină şi Farmacie a Universitătii „Dunărea de Jos” din Galati are un pronunţat caracter aplicativ şi practic, acesta fiind de altfel un atu al învăţământului medical gălățean, principalul nostru obiectiv fiind acela de a pregăti la cele mai înalte standarde viitorii medici, farmaciști, dentiști, asistente medicale si moase, în vederea asigurării unei asistențe medicale de înaltă calitate în regiunea Dunării de Jos.

Dezvoltarea facultăţii este susţinută de o infrastructură modernă desfășurată pe aproximativ 8000 m2, cu amfiteatre spaţioase, laboratoare și săli de lucrări dotate la nivel european, accesul în clinici performante, bibliotecă informatizată aflată într-o continuă dezvoltare, cămine noi, şi facilităţi sportive.

Organizată în trei departamente (Ştiințe Morfologice și Funcţionale, Clinic și  Stiinţe Farmaceutice), școala noastră medicală, depune toate eforturile pentru a oferi societăţii personal medical înalt calificat.

Facultatea de medicină are în dotare laboratoare echipate la cele mai înalte standarde destinate studiului disciplinelor preclinice, precum şi facilităţi adecvate studiului materiilor clinice.

Anual, sub egida Facultătii de Medicină și Farmacie, se desfășoară Sesiuni Știinţifice Studențeşti, Zilele Medicale Gălătene precum și conferințe cu caracter naţional și internaţional.

Suntem onoraţi invitându-vă să ne cunoaşteţi şi să descoperiţi în Facultatea de Medicină și Farmacie a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galați un partener dinamic şi valoros în cercetare, educaţie şi practică medicală.

   
 

Conducere

 
  Decan: Prof. univ. dr. MATEI Mădălina Nicoleta
  Prodecan: Prof. dr. Michaela DOBRE
  Prodecan: Prof. dr. Dana TUTUNARU
  Prodecan: Conf. dr. Ciprian DINU
     
aciee
 

Departamente

  Departamentul de Ştiințe Morfologice și Funcționale
  Departamentul Clinic Medical
  Departamentul Clinic Chirurgical
  Departamentul de Medicină Dentară
  Departamentul de Științe Farmaceutice
   
 

Specializări

  Licență
 • Sănătate
  • Medicină
  • Farmacie
  • Medicină  dentară
  • Asistentă medicală generală
  • Moaşe