UGAL

Senatul universitar

HOTĂRÂREA
nr. 75 din 12 iunie 2018


Conform:
Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011,
Cartei Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi,
Regulamentului de organizare şi funcţionare a Senatului UDJG,

Senatul universitar, în data de 12 iunie 2018,


HOTĂRĂŞTE:



Art. 1. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei pentru cercetare științifică a Senatului, lista unităților de cercetare din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați propuse pentru acredirare instituțională, după cum urmează:
  1. Centrul de Cercetare Mecanica și Tribologia Stratului Superficial (MTSS).
  2. Sisteme Inteligente și Tehnologia Informației (SITI).
  3. Centrul de Cercetare și Dezvoltare pentru Sturioni, Habitate Acvatice și Biodiversitate (CCDSHAB).
  4. Centrul de Cercetare/Documentare Europeană și Analiză pentru Marketing în Industrie și Agricultură (CDEAMIA).
  5. Centrul de Cercetări Interdisciplinare în Educație (CCIEd).
  6. Centrul de Studii Istorice și Social Culturale Est Europene (CSISCEE).
  7. Centrul de Cercetări Pentru Performanță Umană (CCPPU).
Referitor la Centrul Interdisciplinar de Studii Culturale Central și Sud Est Europene, inclus de Consiliul de administrație pe această listă, Comisia pentru cercetare științifică a Senatului a recomandat reevaluarea activității acestuia în vederea încadrării ca centru de cercetare de excelență.

Art. 2. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei pentru cercetare științifică a Senatului, lista unităților de cercetare din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați propuse ca unități de cercetare de excelență, după cum urmează:
  1. Centrul de Cercetare Mecanica și Tribologia Stratului Superficial (MTSS).
  2. Centrul de Cercetări Pentru Performanță Umană (CCPPU).

Art. 3. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei pentru cercetare științifică a Senatului, Raportul de evaluare a unităților de cercetare din cadrul  Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Art. 4. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei pentru cercetare științifică a Senatului, Raportul privind evaluarea unităților de cercetare din cadrul  Universității „Dunărea de Jos” din Galați în vederea ierarhizării.

Art. 5. Se validează rezultatul concursului pentru ocuparea funcției de decan la Facultatea de Educație Fizică și Sport a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, desfășurat în perioada 29 mai – 7 iunie 2018. Ca urmare, dl prof. dr. Petronel Cristian Moisescu va prelua, în baza deciziei rectorului Universității „Dunărea de Jos” din Galați, mandatul de decan al facultății sus-menționate.

Art. 6. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Comisiei pentru cercetare științifică a Senatului, solicitarea formulată de Consiliul pentru studii universitare de doctorat al IOSUD – UDJG de afiliere cu activitatea de conducere de doctorat, la Școala doctorală de Stiințe socio-umane a IOSUD – UDJG, a următoarelor cadre didactice de la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie a Universității „Dunărea de Jos” din Galați: prof. dr. habil. Ion Cordoneanu, prof. dr. habil. Ivan Ivlampie, prof. dr. habil. Viorel Rotilă.


Preşedintele Senatului universitar,
Prof. dr. ing. Lucian Puiu GEORGESCU

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email