UGAL

Senatul universitar

HOTĂRÂREA
nr. 52 din 19 martie 2018


Conform:
Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011,
Cartei Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi,
Regulamentului de organizare şi funcţionare a Senatului UDJG,

Senatul universitar, întrunit în ședință ordinară, în data de 19 martie 2018,


HOTĂRĂŞTE:



Art. 1. Se avizează numirea de către președintele Senatului universitar a domnului prof. dr. Claudiu Mereuță în funcția de vicepreședinte al Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați, în locul doamnei prof. dr. ing. Luminița Dumitriu, care a demisionat din această funcție.

Art. 2. Se avizează numirea de către președintele Senatului universitar a doamnei prof. dr. Daniela Ancuța Șarpe în funcția de președinte al Comisiei pentru bază materială, buget și finanțe, în locul domnului prof. dr. Florin Marian Buhociu, care s-a pensionat. Totodată, se avizează transferul doamnei prof. Șarpe de la Comisia pentru cercetare științifică a Senatului la Comisia pentru bază materială, buget și finanțe.

Art. 3. Se avizează includerea domnului conf. dr. Costel Nistor în Comisia pentru cercetare științifică a Senatului.

Art. 4. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al comisiilor de specialitate ale Senatului, Metodologia desfășurării concursului de admitere la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați în anul 2018. (Anexă)

Art. 5. Se aprobă, la propunerea Departamentului de formare continuă și transfer tehnologic, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, înființarea următoarelor cursuri de formare continuă: Formator de formatori și Managementul proiectelor, accesarea și gestionarea fondurilor UE, domeniul Management.

Art. 6. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei didactice și de calitate a Senatului, planurile de învățământ pentru cursurile de formare continuă sus-menționate.

Art. 7. Se aprobă, la propunerea Facultății de Inginerie și Agronomie din Brăila și cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, înființarea programului de studii universitare de masterat Agricultură durabilă, domeniul Agronomie.

Art. 8. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei didactice și de calitate a Senatului, planul de învățământ pentru programul de studii universitare de masterat Agricultură durabilă, domeniul Agronomie, de la Facultatea de Inginerie din Brăila.

Art. 9. Se aprobă, la propunerea Facultății de Medicină și Farmacie și cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei pentru cercetare științifică a Senatului, înființarea domeniului Medicină în cadrul Școlii doctorale de Științe fundamentale și inginerești a IOSUD – UDJG.

Art. 10. Se aprobă, la solicitarea Consiliului de administrație și cu avizul pozitiv al Comisiei pentru bază materială, buget și finanțe a Senatului, casarea imobilului Cantina 1, situat în Galați pe strada Florilor nr. 2, în vederea construirii unui cămin studențesc.

Art. 11. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei didactice și de calitate a Senatului, planurile de învățământ pentru următoarele programe de studii universitare din cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor:
  • Administrarea afacerilor în alimentația publică (licenţă);
  • Afaceri internaţionale (licenţă);
  • Contabilitate şi informatică de gestiune (licenţă);
  • Economia comerţului, turismului şi serviciilor (licenţă);
  • Economie agroalimentară (licenţă);
  • Finanţe şi bănci (licenţă);
  • Informatică economică (licenţă);
  • Management (licenţă);
  • Marketing (licenţă);
  • Administrarea afacerilor internaționale (masterat);
  • Administrarea și dezvoltarea afacerilor în turism (masterat);
  • Contabilitate și audit (masterat);
  • Economie și administrarea afacerilor (în limba engleză) (masterat);
  • Management financiar și bancar (masterat);
  • Marketing și comunicare în afaceri (masterat);
  • Sisteme informatice pentru managementul resurselor (masterat);
  • Strategii și politici manageriale (masterat).

Art. 12. Se aprobă, la propunerea Facultății de Arhitectură Navală și cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei pentru cercetare științifică a Senatului, acordarea titlului de profesor emerit al Universității „Dunărea de Jos” din Galați domnului prof. dr. Mircea Modiga. Totodată, se aprobă componența comisiei științifice de acordare a titlului:
Președinte
- Prof. dr. ing. Lucian Puiu Georgescu, președintele Senatului universitar,
Membri:
- Prof. dr. ing. Costel Mocanu, decanul Facultății de Arhitectură Navală,
- Prof. dr. ing. Leonard Domnișoru,
- Conf. dr. ing. Gabriel Popescu.

Art. 13. Se amână discutarea și votul asupra Metodologiei privind organizarea și desfășurarea admiterii la ciclul III de studii universitare de doctorat în anul universitar 2018-2019. Totodată, se aprobă înființarea unei comisii alcătuite din: prof. dr. habil. Antoaneta Ene, din partea Senatului universitar, prof. dr. ing. Elena Mereuță, din partea Consiliului de administrație, și prof. dr. ing. Eugen Rusu, din partea Consiliului pentru studii universitare de doctorat al IOSUD – UDJG, comisie care va completa respectiva metodologie.

Preşedintele Senatului universitar,
Prof. dr. ing. Lucian Puiu GEORGESCU


Anexa Metodologia desfășurării concursului de admitere la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați în anul 2018
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email