UGAL

Senatul universitar

HOTĂRÂREA
nr. 46 din 16 februarie 2018


Conform:
Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011,
Cartei Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi,
Regulamentului de organizare şi funcţionare a Senatului UDJG,

Senatul universitar, în data de 16 februarie 2018,


HOTĂRĂŞTE:



Art. 1. Se anulează Hotărârea Senatului nr. 44 din 12 februarie 2018, cu anexele aferente.

Art. 2. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Comisiei juridice și de etică a Senatului, Raportul anual al Comisiei de etică universitară pe anul 2017. (Anexa 1)

Art. 3. Se aprobă, la propunerea Consiliului de administrație și cu avizul pozitiv al Comisiei pentru cercetare științifică a Senatului universitar, Rapoartele de evaluare a unităților de cercetare din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, întocmite de către Consiliul pentru cercetare științifică (Anexa 2) și Serviciul cercetare dezvoltare și inovare. (Anexa 3)

Art. 4. Se aprobă, la propunerea Consiliului pentru cercetare științifică și cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei pentru cercetare științifică a Senatului universitar, lista unităților de cercetare din cadrul UDJG propuse pentru acreditare instituțională și lista unităților de cercetare din cadrul UDJG propuse ca unități de cercetare de excelență. (Anexa 4)

Art. 5. Se aprobă, la propunerea Facultății de Inginerie, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al comisiilor de specialitate ale Senatului universitar, Criteriile specifice pentru concursul de ocupare a posturilor didactice vacante, pe perioadă determinată, începând cu anul universitar 2018-2019. (Anexa 5)

Art. 6. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei didactice și de calitate a Senatului universitar, planul de învățământ pentru programul de studii universitare de masterat Modelare și simulare în inginerie mecanică, domeniul Inginerie mecanică, valabil începând cu anul universitar 2018-2019, de la Facultatea de Inginerie.

Art. 7. Se aprobă, la propunerea Facultății Transfrontaliere de Ştiinţe Umaniste, Economice şi Inginereşti și cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, înființarea programului de studii universitare de licență Limba și literatura ucraineană - Limba și literatura română (la Ismail), domeniul Limbă și literatură, începând cu anul universitar 2018-2019.

Art. 8. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei didactice și de calitate a Senatului universitar, planul de învățământ pentru programul de studii universitare de licență Limba și literatura ucraineană - Limba și literatura română (la Ismail), domeniul Limbă și literatură, valabil începând cu anul universitar 2018-2019.

Art. 9. Se aprobă, la propunerea Facultății Transfrontaliere de Ştiinţe Umaniste, Economice şi Inginereşti și cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, înființarea programului de studii universitare de licență Asistenţă managerială şi administrativă (la Ismail), domeniul Ştiinţe administrative, începând cu anul universitar 2018-2019.

Art. 10. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei didactice și de calitate a Senatului universitar, planul de învățământ pentru programul de studii universitare de licență Asistenţă managerială şi administrativă (la Ismail), domeniul Ştiinţe administrative, valabil începând cu anul universitar 2018-2019.

Art. 11. Se aprobă, la propunerea Facultății Transfrontaliere de Ştiinţe Umaniste, Economice şi Inginereşti și cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, schimbarea denumirii facultății în Facultatea Transfrontalieră.

Art. 12. Se aprobă propunerea Consiliului de administrație de colaborare a Universității „Dunărea de Jos” din Galați cu Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București în vederea susținerii examenului de finalizare a studiilor de către absolvenții programului de studii universitare de licență Relații internaționale și studii europene din cadrul Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie, promoția 2018, în sesiunile iulie 2018, septembrie 2018 și februarie 2019.

Art. 13. Se aprobă solicitarea formulată de doamna lect. dr. Cioromele Gabriela Alina, cadru didactic titular la Facultatea de Inginerie și Agronomie din Brăila, de a susține activități didactice în regim de plata cu ora (30 de ore de curs și 45 de ore de lucrări practice), în cadrul Universității de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul, în semestrul al II-lea al anului universitar 2017-2018.


Preşedintele Senatului universitar,
Prof. dr. ing. Lucian Puiu GEORGESCU
 

Anexa nr. 1 Raportul anual al Comisiei de etică universitară pe anul 2017
Anexa nr. 2 Raportul de evaluare a unităților de cercetare din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, întocmit de către Consiliul pentru cercetare științifică
Anexa nr. 3 Raportul de evaluare a unităților de cercetare din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, întocmit de către Serviciul cercetare dezvoltare și inovare
Anexa nr. 4 Lista unităților de cercetare din cadrul UDJG propuse pentru acreditare instituțională și lista unităților de cercetare din cadrul UDJG propuse ca unități de cercetare de excelență
Anexa nr. 5 Criteriile specifice pentru concursul de ocupare a posturilor didactice vacante, pe perioadă determinată, începând cu anul universitar 2018-2019

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email