UGAL

Senatul universitar

HOTĂRÂREA
nr. 70 din 13 iulie 2017


Conform:
Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011,
Cartei Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi,
Regulamentului de organizare şi funcţionare al Senatului UDJG,

Senatul universitar, întrunit în ședință ordinară, în data de 13 iulie 2017,


HOTĂRĂŞTE:



Art. 1. Se aprobă, la propunerea Consiliului de administrație, înființarea extensiunii Facultății de Medicină și Farmacie a Universității „Dunărea de Jos” din Galați la Venlo, Olanda.

Art. 2. Se aprobă, la propunerea Consiliului pentru studii universitare de doctorat, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al comisiilor de specialitate ale Senatului universitar, modificarea comisiei de admitere la studiile universitare de doctorat, domeniile Economie și Management, pentru anul universitar 2017-2018. Noua componență a comisiei este următoarea:
Președinte - Prof. dr. Daniela Ancuța Șarpe, de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi,
Membri:
- Prof. dr. habil. Liliana Mihaela Moga, de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi,
- Prof. dr. habil. Alexandru Căpățînă, de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi,
- Prof. dr. habil. Angela Eliza Micu, de la Universitatea „Ovidius” din Constanța.

Art. 3. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, înființarea Serviciului voluntar pentru situații de urgență, în cadrul Direcției Generale Administrative, având în vedere prevederile Ordinului MAI nr. 96/2016, precum și măsura dispusă de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Galați în urma controlului efectuat la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Art. 4. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, solicitarea formulată de  prof. dr. Valeriu Ardeleanu, cadru didactic titular la Facultatea de Medicină și Farmacie a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, abilitat în domeniul de studii universitare de doctorat „Medicină”, de afiliere cu activitatea de conducere de doctorat la Școala doctorală Medicală din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța.

Art. 5. Se aprobă solicitările formulate de Consiliul pentru studii universitare de doctorat al IOSUD – UDJG de afiliere cu activitatea de conducere de doctorat a următoarelor cadre didactice:
- Prof. Cristache G. Nicoleta, de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, la Școala doctorală de Științe socio-umane a IOSUD – UDJG;
- Conf. Gasparotti G. Carmen-Marilena, de la Facultatea de Arhitectură Navală a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, la Școala doctorală de Științe socio-umane a IOSUD – UDJG.

Art. 6. Se validează rezultatul alegerilor desfășurate în cadrul Departamentului automatică și inginerie electrică al Facultății de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică pentru ocuparea funcției de senator. Ca urmare, noul membru al Senatului universitar este dl conf. dr. ing. Grigore Vasiliu.

Art. 7. Se aprobă propunerea Consiliului de administrație de închiriere a spațiului situat în strada Domnească nr. 102, respectiv Corpul W, de către S.C. Quart Enterprises S.R.L., conform solicitării înregistrate la UDJG sub nr. 14140/6.6.2017.

Art. 8. Senatul ia act de propunerea Consiliului de administrație de achiziție a unui imobil, care va servi la dezvoltarea proiectelor de antreprenoriat și sprijinirea transferului tehnologic din centrele de cercetare ale universității către mediul de afaceri, cu solicitarea finanțării de la Bugetul de Stat, și susține această inițiativă.

Art. 9. Senatul ia act de propunerea Consiliului de administrație de demarare a procedurilor de achiziție pentru lucrările de reparații capitale la Corpul A, situat în strada Gării nr. 61-63, Galați, și susține această inițiativă.

Art. 10. Senatul ia act de propunerea Consiliului de administrație de demarare a procedurilor de achiziție pentru lucrările de reparații capitale la stadionul Portul Roșu, situat în strada Domnească nr. 155, Galați, și susține această inițiativă.

Preşedintele Senatului universitar,
Prof. dr. ing. Lucian Puiu GEORGESCU

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email