UGAL

IOSUD – UNIVERSITATEA „DUNĂREA DE JOS” DIN GALAȚI
Consiliul pentru studiile universitare de doctorat

 

HOTĂRÂREA
nr. 6/26.02.2024

 

În conformitate cu:
Legea învățământului superior nr. 199/2023;
Ordinul Ministrului Educației nr. 3020/08.01.2024 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind studiile universitare de doctorat, publicat in Monitorul oficial, Partea I nr. 56 din 22 ianuarie 2024, Formă aplicabilă la zi, 23 ianuarie 2024;
Metodologia privind organizarea și desfășurarea procesului de obținere a atestatului de abilitare în Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați (IOSUD – UDJG), aprobată prin Hotărârea Senatului Universitar nr. 140/29.09.2020 (Anexa 2);
Decizia Rectorului Universității nr. 1760/30.07.2020 privind numirea Directorului CSUD; 

Consiliul pentru Studiile Universitare de Doctorat, cu unanimitatea voturilor exprimate prin corespondență în perioada (23 – 26) februarie 2024,

 

HOTĂRĂȘTE:

 

Art. 1. Se avizează, la propunerea Directorului CSUD, modificarea Metodologiei privind organizarea și desfășurarea procesului de obținere a atestatului de abilitare în Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi (IOSUD-UDJG), conform Anexei, după cum urmează:

  • Articolul 1, literele a) și b) vor avea următorul conținut:

Art. 1. - Cadrul legal de referinţă a prezentei metodologii este asigurat de:

a) Legea învățământului superior nr. 199/2023, cu modificările și completările ulterioare;

b) Ordinul Ministrului Educației nr. 3020/08.01.2024 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind       studiile universitare de doctorat, publicat in Monitorul oficial, Partea I nr. 56 din 22 ianuarie 2024, Formă aplicabilă la zi, 23 ianuarie 2024,cu modificările și completările ulterioare.”

  • Articolul 10, aliniatul (2), literele (a), (b) și (d) vor avea următorul conținut:

Art. 10.

………...

(2)  Verificarea  dosarului  de  abilitare  la  nivelul  IOSUD-UDJG  se  realizează  în  conformitate  cu prevederile prezentei metodologii privind organizarea și desfășurarea procesului de obținere a atestatului de abilitare și urmează etapele:

(a) Prin hotărâre CSUD, se numeşte o comisie IOSUD constituită din conducători de doctorat, pe baza propunerilor primite de la școlile doctorale din cadrul IOSUD - UDJG, care va analiza îndeplinirea condiţiilor de abilitare de către candidaţii înscrişi.

(b) Comisia verifică îndeplinirea de către candidat a criteriilor minimale, identice cu cele pentru acordarea titlului de profesor universitar, aferente domeniului de doctorat vizat de candidat, după care completează şi semnează fişa de verificare a îndeplinirii standardelor de către candidat (Anexa 3).

……………..

(d) În situația în care comisia constată că respectivul candidat nu îndeplineşte standardele minimale pentru abilitare în domeniul de doctorat pentru care a optat, dacă se consideră oportun, se pot solicita informaţii suplimentare de la candidat. Dacă şi în urma analizării acestor noi informaţii se constată neîndeplinirea criteriilor minimale de abilitare, CSUD emite o hotărâre de netrimitere la CNATDCU a propunerii de comisie de abilitare şi de sistare a procedurii de abilitare. Pe baza acestei hotărâri a CSUD, UDJG informează candidatul că cererea lui este respinsă. Procedura poate fi reluată ulterior, printr-o nouă cerere depusă de candidat.”

Propunerea se transmite Consiliului de administrație și Senatului spre aprobare.

Art. 2. Se avizează, la propunerea Directorului Școlii doctorale de Științe biomedicale și cu avizul pozitiv al CSDSBM, comisia de abilitare propusă pentru conf. univ. dr. EVA L. LUCIAN, domeniul Medicină, în următoarea componență:

Nr. crt. NUMELE și Prenumele Instituția unde este titular
1. Prof. univ. dr. NECHITA Aurel – membru titular Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați
2. Prof. univ. dr. habil. ARGHIR Oana-Cristina.  – membru titular Universitatea „Ovidius” din Constanța
3. Conf. univ. dr. habil. PLEȘ Horia  – membru titular Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara
4. Prof. univ. dr. habil. VOINESCU Doina-Carina  – membru supleant Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați
5. Prof. univ. dr. habil. BĂLȘEANU Tudor- Adrian  – membru supleant Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova

Popunerea se transmite Ministerului Educației spre aprobare.

Art. 3. Se avizează, la propunerea Directorului Școlii doctorale de Științe biomedicale și cu avizul pozitiv al CSDSBM, comisia de abilitare propusă pentru conf. univ. dr. MAFTEI N. Nicoleta-Maricica, domeniul Farmacie, în următoarea componență:

Nr. crt. NUMELE și Prenumele Instituția unde este titular
1. Prof. univ. dr. NECHITA Aurel – membru titular Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați
2. Prof. univ. dr. HĂNCIANU Monica  – membru titular Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași
3.  Prof. univ. dr. habil. GÎRD Cerasela-Elena  – membru titular Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București
4.  Prof. univ. dr. habil. DRAGOSTIN Oana-Maria – membru supleant Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaț
5. Prof. univ. dr. habil. STAN Cătălina-Daniela – membru supleant Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași

Popunerea se transmite Ministerului Educației spre aprobare.

 

 

Director CSUD, 
Prof. univ. dr. ing. Eugen-Victor-Cristian RUSU

 

Anexă: Metodologia privind organizarea și desfășurarea procesului de obținere a atestatului de abilitare în Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi (IOSUD-UDJG)

 

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email