UGAL

Gala Cercetării de Excelență la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați „CEREX UDJG 2021” a avut și o secțiune de Premiere a rezultatelor cercetării științifice doctorale. „E o plăcere să acordăm, în premieră, aceste distincții, mai ales că a fost un an important pentru cercetarea doctorală. Pe lângă  faptul că am avut niște rezultate tradițional bune, am trecut foarte bine peste acreditarea celor 16 domenii de doctorat, o acțiune amplă, care a presupus un efort deosebit din partea colegilor implicați.

Am acordat astăzi premii în valoare de 5000 de lei pentru fiecare școală doctorală în parte. Sperăm să stimulăm tinerii cercetători și să obținem rezultate și mai bune la anul“, a declarat, în deschidere, Academician prof. univ. dr. ing. Eugen Victor Cristian Rusu, directorul IOSUD, premiat, la rândul său, la această Gală.

Astfel, în cadrul Școlii doctorale de Inginerie mecanică și industrială au primit diplome de excelență și premii în bani: Florina Cristiana Căpriță, Valentina Andreea Călmuc, Ana Maria Chiroșcă și Felicia Anișoara Michiș (Damian). Școala doctorală de științe fundamentale inginerești a evidențiat pe: Ștefania Adelina Milea, Irina Georgiana Bulgaru (Munteanu), Ancuța Dinu (Iacob), Nicoleta-Nina Condurache (Lazăr). Școala doctorală de Științe biomedicale a premiat tinerii cercetători: Florin Ciprian Bujoreanu, Florentina Crăciun (Năstase) și Elena Badiu (Niculeț) iar Școala doctorală de Științe socio-umane a evidențiat pe: Andra Luciana Țurcanu (Marcu), Bogdan Sorin Olaru, Ștefan-Mihai Petrea și Nineta Milea (Bărbătescu).

În plus, au fost premiați 25 de cercetători - conducători de doctorat și personalul administrativ pentru  sprijinirea procesului de acreditare a IOSUD-U.D.J.G.

Gala CEREX 2021 a fost organizată în cadrul proiectului CNFIS-FDI-2021-0443 „Măsuri active de creștere și eficientizare a capacității de cercetare, dezvoltare, inovare și transfer tehnologic în Universitatea «Dunărea de Jos» din Galați”, coordonat de prof. univ. dr. ing. dr. ec. Silvius Stanciu, Prorectorul responsabil cu cercetarea științifică.

LISTA PREMIILOR PENTRU CERCETAREA DE EXCELENȚĂ DIN CADRUL UNIVERSITĂȚII „DUNĂREA DE JOS” DIN GALAȚI

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email