UGAL

Gala Cercetării de Excelență la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, ajunsă la a doua ediție, va avea loc în data de 8 decembrie 2021 începând cu ora 12.00 în Aula „Alexandru Ioan Cuza”, Str. Domnească nr. 111. În cadrul evenimentului vor fi premiate cele mai importante realizări științifice ale comunității academice de anul acesta, grupate pe două secțiuni: Premierea rezultatelor cercetării științifice instituționale și Premierea rezultatelor cercetării științifice doctorale.

Deschiderea evenimentului va fi realizată de Rectorul universității, prof. univ. dr. Puiu Lucian Georgescu, după care vor lua cuvântul Directorul Consiliului pentru Studiile Universitare de Doctorat (CSUD), prof. dr. ing. MCA Eugen Victor Cristian RUSU, și prof. univ. dr. ing. dr. ec. Silvius STANCIU, prorector responsabil cu cercetarea științifică și directorul proiectului CNFIS-FDI-2021-0443 „Măsuri active de creștere și eficientizare a capacității de cercetare, dezvoltare, inovare și transfer tehnologic în Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați”, sub egida căruia are loc organizarea galei.

În cadrul Secțiunii Premierea rezultatelor cercetării științifice instituționale vor fi acordate premii pentru: Rezultate de excelență obținute în cadrul facultăților (tineri cercetători, cu vârsta sub 40 de ani și cercetători cu experiență cu rezultate deosebite în activitatea CDI-TT, creație artistică și performanță sportivă în anul 2021), Articole științifice publicate în anul 2021 în reviste cu factor de impact ridicat, Vizibilitatea cercetării științifice instituționale (Top 5 autori citați în anul 2021), Reviste ale Universității „Dunărea de Jos” din Galați (Ediții publicate în anul 2021).

La Secțiunea Premierea rezultatelor cercetării științifice doctorale vor fi acordate premii și distincții doctoranzilor cu realizări deosebite în cercetarea doctorală realizată în anul 2021 și cadrelor didactice implicate in procesul de acreditare IOSUD-UDJG.

Felicitări comunității academice gălățene pentru rezultatele de excelență obținute în activitatea de cercetare, dezvoltare, inovare, transfer tehnologic, creație artistică și performanță sportivă, care au condus la clasarea Universității „Dunărea de Jos” din Galați în topul primelor 10 instituții academice din România în anul 2021, conform Clasamentului Universităților din România - Metarankingul Universitar, ediția 2021, elaborat cu sprijinul Asociației Ad Astra a Cercetătorilor Români.

Tradiție în performanță!

 

 

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email