UGAL

Cercetătorii de la Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor, din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, au participat la cea de-a doua ediție a INOVALIMENT și au câștigat mai multe premii. INOVALIMENT este singurul târg din România dedicat în exclusivitate promovării activităților de cercetare-dezvoltare-inovare din domeniul alimentar, iar tematica acestei ediții a vizat Tehnologiile alimentare orientate spre creșterea calității vieții.

Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați a participat cu opt lucrări înscrise în competiție și o prezentare la conferințele științifice, iar patru din aceste lucrări au fost premiate.

Astfel, la Categoria „Inovație”, Premiul I a revenit dr. ing. Carmen Bolea, pentru lucrarea „Co-microîncapsularea antocianilor din orez negru și bacterii lactice”. O altă lucrare distinsă cu Premiul III este „Valorificarea sustenabilă a cojilor de ceapă, pentru dezvoltarea de ingrediente inovatoare funcționale”, apartinând drd. ing. Adelina Milea. Tot la categoria „Inovație”, SIA a primit o Mențiune, pentru lucrarea „Soluții inovative privind diversificarea gamei de produse de panificație funcționale cu stabilitate microbiologică extinsă”, scrisă de drd. ing. Bogdan Păcularu Burada.

La Categoria „Biotehnologii”, SIA a obținut Premiul I pentru cercetarea „Valorificarea subproduselor rezultate de la procesarea afinelor pentru obținerea de bioingrediente cu utilizări în industria alimentară”, apartinând Nicoletei Dermengiu, student în anul II la Masterul Știința și Ingineria Alimentelor.

Peste 40 de cercetători și specialiști din domeniul alimentar au participat la INOVALIMENT, eveniment care a avut loc online în perioada 22-26 noiembrie. Scopul târgului este acela de a susține și de a promova inovațiile din domeniul alimentar și de a conecta mediul academic la cel socio-economic, în vederea facilității transferului tehnologic. Manifestarea este organizată anual de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu: Facultatea Stiința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Facultatea de Stiința și Tehnologia Alimentelor din cadrul USAMV Cluj și Forumul Inventatorilor Români.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email