UGAL

A VII-a ediție a Conferinței Internaționale „History, Spirituality, Culture. Dialogue and Interactivity”, organizată de Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie, din cadrul U.D.J.G., Centrul de Studii Istorice și Social-Culturale Est-Europene și Centrul de Cercetare Teologică Ortodoxă Interdisciplinară „Sf. Trei Ierarhi” se desfășoară online în perioada 25-26 noiembrie 2021.

Pe lângă partenerii tradiționali euroregionali ai Facultății de Istorie, Filosofie şi Teologie din Republica Moldova (Universitatea de Stat „B. P. Hașdeu” din Cahul) și Ucraina (Universitatea Națională „I. I. Mechnikov” din Odessa, Universitatea Națională Maritimă din Odessa și Universitatea Umanistă de Stat din Ismail), elementul de noutate al ediției din acest an al conferinței îl constituie colaborarea cu alte două centre universitare: Universitatea Lyon 2 din Franța și Universitatea Kairouan din Tunisia.

Manifestarea reunește peste 80 de cercetători din țară și din străinătate într-un context științific interdisciplinar, având drept scop dezbaterea unor probleme de actualitate din perspectivă istorică, filosofico-politică, social-culturală şi spirituală, respectiv al cooperării internaţionale în domenii comune de interes. Lucrările conferinței vor fi publicate în revistele de specialitate din seria Analelor Universității „Dunărea de Jos” din Galați, acestea fiind indexate în bazele de date internaționale.

Programul Conferinței este disponibil la adresa: www.fift.ugal.ro (secțiunea cercetare).

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email