UGAL

Peste 40 de cercetători și specialiști participă anul acesta la INOVALIMENT, singurul târg din România dedicat în exclusivitate promovării activităților de cercetare-dezvoltare-inovare din domeniul alimentar, ajuns la a II-a ediție, la care Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați este și co-organizator.

Tematica acestei ediții vizează Tehnologiile alimentare orientate spre creșterea calității vieții, târgul fiind organizat pe mai multe secțiuni: Alimente funcționale, Alimente sustenabile, Ingrediente inovatoare, Tehnologii alimentare optimizate, Proteine alternative. În premieră, sunt discutate aspecte legate de sustenabilitatea lanțurilor alimentare și identificarea de surse alternative de proteine, precum și aspecte științifice și rezultate ale cercetărilor care vizează reintegrarea compușilor biologic activi din resurse neutilizate, sustenabile și regenerabile. Aflat deja în desfășurare, târgul cuprinde o serie de Conferințe Științifice „INOVALIMENT”, susținute de personalități marcante din țară, cu tematici diferite și cuprinzătoare, de la nutrigenomică la metabiotice, de la procesarea sustenabilă la alimente funcționale și bioprocesare.

Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați participă cu opt lucrări înscrise în competiție și o prezentare la conferințele științifice. Scopul târgului este acela de a susține și de a promova inovațiile din domeniul alimentar și de a conecta mediul academic la cel socio-economic, în vederea facilității transferului tehnologic.

Anul trecut, Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor a câștigat premiul Special INOVALIMENT cu lucrarea: ”Ingrediente naturale cu funcționalitate multiplă pe bază de extracte antocianice din coji de vinete și bacterii lactice co-microîncapsulate și aplicații ale acestora”, autor drd. ing. Nina Nicoleta Condurache.

Programul complet este disponibil aici: https://fundatiadanvoiculescu.ro/program-conferintele.../

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email