UGAL

Au început înscrierile la a doua ediție a concursului studențesc ACIEE – HACKATHON, organizat de Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Competiția se desfășoară în sistem on-line, în intervalul 8-10 decembrie 2021 și își propune, la fel ca anul trecut, stimularea în rândul studenților a ideilor inovative, încurajarea lucrului în echipă și dezvoltarea unei gândiri bazate pe identificarea de probleme și soluții.

Provocarea acestei ediții: “Jocul este esențial pentru sănătatea noastră, dar și pentru dezvoltarea intelectuală și emoțională. Numeroase cercetări științifice au arătat deja importanța jocului în stimularea creativității, în facilitarea procesului de învățare sau în identificarea unor soluții eficiente la probleme organizaționale complexe. ACIEE Hackathon 2021 este un prilej bun pentru inovație și joacă. HACKATHONIA ÎNVINGE PANDEMIA!

Echipele (de 3-5 studenți) înscrise în competiție vor avea la dispoziție echipamente hardware necesare desfășurării concursului (Raspberry Pi 4 Model B 4Gb, alimentator Raspberry Pi 4 USB-C, cameră Raspberry Pi V2, microSD Kingston 32gb cu adaptor SD, cablu Micro HDMI la HDMI, suport camera de tip pan-tilt). Acestea au fost achiziționate în cadrul proiectului „Creșterea accesului și integrării în învățământul superior prin măsuri de reducere a abandonului universitar și consilierea în carieră a studenților” – ACCES (CNFIS-FDI-2020-0336).

Parteneri în derularea ACIEE – HACKATHON 2021 sunt companiile: CentricoSelir, Clește.ro, Thecon, Sitebunker.ro, Intel și Crystal System, care vor oferi câștigătorilor numeroase premii.

Detalii privind concursul se găsesc la adresa: https://aciee.ugal.ro/studenti/hackathon.

 

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email