UGAL

Ziua cercetătorului și proiectantului din România este sărbătorită anual pe 19 noiembrie. Se marchează astfel data nașterii, în anul 1912, a savantului american de origine română George Emil Palade, unul dintre creatorii biologiei celulare moderne, laureat al Premiului Nobel în anul 1974, alături de Albert Claude și Christian de Duve.

“Cercetarea este o componentă esențială pentru Universitatea noastră și unul dintre domeniile unde U.D.J.G. s-a făcut remarcată atât în țară cât și în străinătate. Topurile internaționale din ultimii ani dovedesc cu prisorință acest lucru, Universitatea <<Dunărea de Jos>> din Galați ocupând constant loc în primele zece instituții de învățământ superior din România. Felicit cercetătorii U.D.J.G. și le urez capacitate de muncă, idei strălucite și inspirație”, a declarat prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul Universității   ͈„Dunărea de Jos” din Galați.

Ziua cercetătorului și proiectantului din România se celebrează din 1994, când s-a impus prin Hotărârea de Guvern nr.764.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email