UGAL

La Salonul Inovării si Cercetării UGAL INVENT 2021, organizat online în intervalul 10-12 noiembrie, de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Black Sea Universities Network, alături alți parteneri tradiționali ai acestei manifestări științifice de prestigiu, s-au acordat anul acesta 96 de medalii, din care 32 de aur, 32 de argint și 32 de bronz. Șapte din cele zece lucrări aparținând cercetătorilor de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați au urcat pe podium. 

Astfel, a fost premiat cu aur Modelul de decizie smart pentru asigurarea sustenabilității economice în agricultură, realizat de o echipă U.D.J.G. formată din: Romeo Victor Ionescu, Monica Laura Zlati, Valentin Marian Antohi, Silvius Stanciu, Florina Oana Vârlanuță, Cristina (Băcanu) Șerban, Svetlana Mihăilă.

Tot aur au primit Echipamentul pentru fabricarea de filme biopolimerice subţiri, realizat de Cătălin Fetecău, Mihăiță Năstase, Felicia Stan, Daniela Borda, Iulia Bleoancă dar și Matriţa de ambutisare cu controlul cinetostatic al deformării, realizată de Viorel Păunoiu, Virgil Gabriel Teodor, Nicuşor Baroiu, Georgiana-Alexandra Moroșanu (Costin). Pe prima treaptă a podiumului au urcat și colegii Silviu-Marian Năstac, Petronela Nechita, Carmen-Nicoleta Debeleac de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Centrul de Cercetare MECMET și Centrul de Cercetare LUNCA pentru Structuri tip sandwich din biocompozite pe bază de spumă și fibre celulozice destinate aplicațiilor de izolare acustică.

În domeniul industriei alimentare au fost medaliate două echipe de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. Medalia de aur a ajuns la cea formată din Silvia Lazăr (Mistrianu), Gabriela Râpeanu, Georgiana Horincar, Doina Georgeta Andronoiu, Nicoleta Stănciuc, Oana Emilia Constantin pentru Maioneză cu adaos de pudră din coji de sfeclă roșie - produs cu valoare adăugată și tehnologia de obținere și medalia de argint la cea formată din Nina-Nicoleta Condurache (Lazăr), Gabriela Elena Bahrim, Nicoleta Stanciuc, Doina Andronoiu pentru Sosul dulce îmbogățit cu fibre și compuși biologic active din coji de vinete.

Mașina imprintată 3D la scara 1:12, controlată prin sistem radio, realizată de studentul Mihăiță Năstase, împreună cu Iulian Manole și Cătălin Fetecău a primit medalia de argint.La ediția din acest an au fost înscrise 180 de contribuții științifice (123 de invenții și 57 teme de cercetare). Partenerii UDJG în organizarea evenimentului au fost: Academia de Stiințe Tehnice din România, Universitatea Tehnică a Moldovei, Institutul Național de Inventică - Iași, Asociația Generală a Inginerilor din România, Forumul Inventatorilor Români, Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci și Primăria Municipiului Galați.

 

Mai multe detalii: http://invent.ugal.ro/docs/2021/Premiere_UGAL-INVENT-2021.pdf

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email