UGAL

Astăzi s-a deschis, la Galați, Salonul Inovării si Cercetării UGAL INVENT 2021, organizat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Black Sea Universities Network, împreună cu alți parteneri, la care s-au înscris peste 180 de lucrări (123 de invenții și 57 teme de cercetare). Manifestarea, care se desfășoară anul acesta online, permite juriului să analizeze creațiile participanților și să delibereze până pe 12 noiembrie.

Premiile acordate la UGAL INVENT 2021 vor fi postate pe www.invent.ugal.ro, pe 15 noiembrie, la ora 14.00. Evenimentul, ajuns la a cincea ediție, se bucură de participarea unor instituții din străinătate: Azerbaijan Technical University, Çanakkale Onsekiz Mart University Turcia, Instituţia Publică Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură și Tehnologii Alimentare, Universitatea de Stat „B. P. Hasdeu” din Cahul și University of Tirana.

Printre participanții din țară se numără: Asociația „Justin CAPRĂ”, Asociația Americană a Observatorilor de Stele Variabile, Asociația Parteneriatul Global al Apei din România, Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Chimie și Petrochimie – ICECHIM, Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Optoelectronică INOE 2000 - Filiala Institutul de Cercetări pentru Hidraulică și Pneumatică, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Sudură și Încercări de Materiale, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Mașini și Instalații Destinate Agriculturii și Industriei Alimentare, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Metale Neferoase și Rare – IMNR (INCDMNR-IMNR), Institutul Național pentru Fizica Laserelor, Plasmei și Radiației Măgurele, Liceul Tehnologic  din Târgu Ocna, Liceul Tehnologic „Ion Ionescu de la Brad” - Horia, Statiunea de Cercetare – Dezvoltare Agricola Secuieni, Universitatea „Ovidius” din Constanța, Institutul pentru Nanotehnologii și Surse Alternative de Energie, Universitatea „Politehnica” din București, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, Universitatea din București, Universitatea din Petroșani, la care se adaugă și persoane fizice dornice să își facă cunoscută munca de cercetare. 

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați participă anul acesta cu un număr de 10 lucrări.

Ca în fiecare an, Salonul Inovării si Cercetării UGAL INVENT 2021 are următoarele domenii: Mecanică - Motoare - Mașini - Utilaje - Procedee industriale – Metalurgie; Informatică - Calculatoare - Electronică - Electricitate - Mijloace de comunicare;  Instalații sanitare - Instalații de ventilare - Instalații de încălzire și răcire; Alimente pentru sănătate și biotehnologii aplicate; Alimente - Băuturi - Cosmetice - Materiale pentru igienă – Medicamente; Medicină - Chirurgie – Ortopedie; Metode și materiale pentru învățământ; Mijloace de transport - Automobile - Nave – Avioane; Agricultură - Horticultură – Grădinărit; Sport - Petrecerea timpului liber; Publicitate - Imprimerie - Ambalaje – Ambalare; Protecția mediului – Energie; Materiale, materiale avansate, biomateriale și nanomateriale.

Evenimentul reprezintă o oportunitate excelentă oferită inventatorilor pentru a-și face cunoscute lucrările atât în mediul industrial, cât și publicului larg și un bun prilej pentru cercetătorii din țară și străintătate de a stabili colaborări de succes.

Cu această ocazie, în holul Corpului D de la Facultatea de Inginerie (spațiul expozițional Daniel Spoerri), se va organiza pentru publicul larg, o expoziție in memoriam ing. MATEI KIRALY, pionier al navelor speciale pe pernă de aer din România, la propunerea reprezentanților Colocviilor Constructorilor de Nave, Asociației Arhitecților Navali și a Ligii Navale Române.  

Partenerii UDJG în organizarea evenimentului sunt: Academia de Stiințe Tehnice din România, Universitatea Tehnică a Moldovei, Institutul Național de Inventică - Iași, Asociația Generală a Inginerilor din România, Forumul Inventatorilor Români, Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, cu sprijinul Primăriei Municipiului Galați.

Mai multe detalii despre manifestare: www.invent.ugal.ro.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email