UGAL

Începând cu data de 19 octombrie 2021, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a devenit membră în Asociația Internațională a Universităților (IAU), asociație internațională ce cuprinde universități și asociații universitare din peste 130 de țări. Fondată sub patronajul UNESCO în anul 1950,  IAU este principala asociație globală a instituțiilor și organizațiilor de învățământ superior din întreaga lume, funcționând ca o organizație independentă, bilingvă (engleză și franceză), non-guvernamentală.

În calitate de forum global pentru liderii instituțiilor și asociațiilor, IAU convoacă și conectează periodic membrii organizației, pentru a identifica, reflecta și acționa asupra priorităților comune, acționând ca o voce globală a învățământului superior pentru o gamă largă de organizații internaționale și interguvernamentale, în special pentru UNESCO. IAU promovează colaborarea între membrii săi prin articularea valorilor și principiilor fundamentale care stau la baza urmăririi, diseminării și aplicării cunoștințelor.

Asociația pledează pentru politici și practici de învățământ superior care respectă diverse perspective și promovează responsabilitatea socială. Cu un accent deosebit pe valori și leadership și acționând ca un forum pentru partajare și acțiune comună, IAU încurajează inovarea, învățarea reciprocă și cooperarea între instituții.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email