UGAL

Valoarea și profesionalismul cadrelor didactice de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați se reflectă și în numărul tot mai mare de participări în comisiile de susținere a tezelor de doctorat de la universități de prestigiu din Europa. Este cazul Directorului Consiliului pentru Studiile Universitare de Doctorat, prof. univ. dr. ing. Eugen Rusu, care a fost de curând invitat să facă parte dintr-o comisie la Universitatea din Ghent, Belgia, iar la sfârșitul lunii va merge ca raportor la Universitatea din Brest.

„Am primit mai multe solicitări în ultimul timp de a participa în comisii de doctorat de la diverse universități din lume, ceea ce cred că este într-un fel o recunoaștere a activității mele. Din cauza pandemiei și a restricțiilor de călătorie am acceptat doar pe cele pe care le-am considerat mai interesante. Astfel Universitatea Ghent din Belgia este o universitate de mare tradiție, fiind una din cele mai importante universități din această țară. Mai mult, participarea la această teză de doctorat mi-a prilejuit și vizitarea a două facilități științifice semnificative: Flanders Maritime Laboratory, un laborator național al guvernului Flamand care este deosebit de avansat și ne duce cu gândul spre sfârșitul secolului 21 și Raversijde artificial dike. În ceea ce privește participare de la Brest trebuie spus faptul ca aici sunt concentrate cele mai importante instituții franceze privind ingineria marină și costieră și deci sunt convins că și această vizită va fi foarte interesantă din punct de vedere profesional pentru mine”, a declarat prof. univ. dr. ing. Eugen Rusu.

Acesta a ținut să le transmită și un mesaj doctoranzilor noștri:

„Aș mai adăuga ca un exemplu pentru doctoranzii noștri că ambii doctoranzi au publicat ca prim autor mai multe lucrări in reviste cu factor de impact ridicat. Vă dau exemplu doar doctorandul din Franța, care are trei lucrări ca prim autor în reviste cu factor de impact peste 8”, a explicat Directorul Consiliului pentru Studiile Universitare de Doctorat.

În trecut, prof. univ. dr. ing. Eugen Rusu a mai făcut parte din comisii de doctorat la Universitatea din Edinburgh, aflată în top 10 în Europa, dar și la Universitatea Politehnica din Bilbao.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email