UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos" din Galați  a semnat un protocol de colaborare cu Consiliul Județean Galați în vederea susţinerii proiectului de cercetare „Centrul integrat multidisciplinar pentru cercetare de interfață dermatologică CIMCID"/„Multidisciplinary Integrated Center of Dermatological Interface Research MICDIR".

Principalele obiective de cercetare vizează diagnosticarea precoce și tratamentul cancerului de piele, acțiunea unor produse dermato-cosmetice asupra pielii și organismului, determinării la nivel cutanat în diverse patologii cu fotoexpunere în diverse regiuni de la nivel mondial.

„Activitatea de cercetare se va derula în incinta Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Cuvioasa Parascheva", Pavilionul nou, Dermatologie Venerologie, în spațiile didactice și de cercetare existente, utilizând aparatura medicală din dotarea secției precum și echipamente achiziționate de Universitatea „Dunărea de Jos" din Galați. Centrul de cercetare va avea o structură multidisciplinară, cu specialiști din România (Galați, București, Timișoara), Finlanda și Africa de Sud”, a declarat Prorectorul Universității „Dunărea de Jos" din Galați, dr. Alexandru Nechifor.

Obiectivul comun al celor două părți semnatare este de a valorifica la maxim potențialul de cercetare, dezvoltare și inovare, care vizează interesul public general, dar și de susținere a aspirației către excelență în educație și cercetare prin internaționalizarea activităților și creșterea vizibilității.

Protocolul semnat astăzi este valabil 10 ani.

Sursa foto: Monitorul de Galați

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email