UGAL

La propunerea Federației Române de Dans Sportiv, Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a acordat recent titlul de antrenor emerit pentru rezultate deosebite obținute Andreei Maria Adam, cadru didactic la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați. 

Andreea Maria Adam a reprezentat România, împreună cu sportivii pe care i-a antrenat, la 23 de ediții ale Campionatelor Mondiale, 9 Campionate Europene, 1 Campionat Sud European și o Balcaniadă. Ca urmare a unei cariere de prestigiu, Andreea Maria Adam are în palmares, ca antrenor, 7 medalii de argint la Campionatele Mondiale, 4 la Campionatele Europene și o medalie la Balcaniada, 4 medalii de bronz la Campionatele Mondiale și 4 la Campionatele Europene. În istoricul de participare ca antrenor se află și Campionatul European și Sud European pe echipe, la ambele competiții fiind cucerite medaliile de aur.

Arbitru internaţional şi doctor în „Ştiinţa Sportului şi Educaţiei Fizice”, Andreea Maria Adam a fost desemnată de Federaţia Română de Dans Sportiv „cel mai bun antrenor al anului”, de mai multe ori, premiere ce a fost făcută de preşedintele Federaţiei Române de Dans Sportiv, Vasile Gliga, în cadrul Galelor Dansului Sportiv Românesc. Pe plan local a primit, în anii 2011 şi 2017, Premiul Municipiului Galaţi, pentru cel mai valoros antrenor, cu cele mai multe medalii naţionale, europene şi mondiale, în lumea dansului sportiv.

„Este o bucurie, o onoare, o recunoaștere pentru ceea ce am muncit și crezut în toți acești ani. Am reușit împreună cu echipa să creștem printre cei mai valoroși sportivi din țară și din lume. Sunt recunoscătoare oamenilor cu care am muncit, am fost onești, uniți, dedicați și pasionați. Am dat totul, singura direcție a fost tot mai sus! De asemenea, vreau să mulțumesc colectivului profesoral pentru sprijinul acordat în modelarea carierei academice”, a spus Andreea Maria Adam.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email