UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi a fost reprezentată de echipa numită CYBER NINJAS în finalele celei de a 4-a ediție a Competiției Bosch Future Mobility 2021, organizată de Centrul de Inginerie Bosch din Cluj. CYBER NINJAS a fost formată din studenții de anul 3: Ghiorghiță Gabriel Alexandru, Prunean Raluca Andrada și Crăciun Marian Stelian, de la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică, specializarea Automatică și Informatică Aplicată, fiind coordonată de conf.dr. ing. Răzvan Șolea.

Concursul a provocat studenții pasionați de inginerie să dezvolte, pe parcursul unui an, algoritmi de mișcare autonomă pentru mini-mașini la scara 1/10, mașinile fiind oferite de Grupul Bosch prin reprezentanța din România. După o competiție complexă și mai multe interviuri susținute în fața specialiștilor din firma Bosch, echipa CyberNinjas s-a calificat în finala ce a avut loc pe 19 septembrie 2021.

Reprezentanții universității noastre au concurat cu alte 50 de echipe din zece țări, finaliste fiind doar 9 echipe! Provocarea principală a competiției a fost să se programeze mini-mașina primită de la organizatori pe un traseu prestabilit, astfel încât aceasta să identifice semafoare, pietoni virtuali și alte obstacole și să ia singură decizii. A fost astfel creată la scară mică o mașină autonomă. În timpul semifinalelor concursului, studenții au avut șansa de a lucra, sub îndrumarea unor specialiști extrem de calificați și cu experiență de la Bosch, cu tehnologii inovative, hardware și software.

Calificarea în ultima etapă a competiției reprezintă un rezultat de prestigiu, care demonstrează încă o dată calitatea învățământului și a cercetării științifice derulate la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică, specializarea Automatică și Informatică Aplicată.

Felicitări participanților și coordonatorului echipei, conf.dr. ing. Răzvan Șolea.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email