UGAL

Centrul de Excelență Prelucrarea Polimerilor din cadrul Platformei de cercetare multidisciplinară ReForm a Universității „Dunărea de Jos” din Galați organizează, în intervalul 18-19 noiembrie 2021, a VI-a ediție a Conferinței Internaționale Polymer Processing in Engineering - PPE 2021. Evenimentul va avea loc sub egida Academiei de Știinţe Tehnice din România, AGIR, a Asociaţiei Universitare pentru Ingineria Fabricației, a Asociației Constructorilor de Automobile din România şi a Societăţii Române de Reologie, cu sprijinul Facultății de Inginerie din cadrul UDJG și va reuni cercetători în domeniu din țară și străinătate.

Președintele Conferinței este prof. univ. dr. ing. Loredana Santo, de la Universitatea Tor Vergata din Roma, Italia.

„Obiectivul principal al Conferinței PPE, pe care noi o organizăm o dată la doi ani, este de a prezenta progresele cercetării în domeniul polimerilor și compozitelor pe bază de polimeri, de la faza de inovare până la prelucrare și fabricație, modelare numerică și apariția pe piață a unor aplicații noi ale materialelor polimerice. De asemenea, conferința, care reunește specialiști de top în domeniu din țară și străinătate, oferă oportunitatea schimbului de idei inovatoare, încurajează noi conexiuni între cercetarea academică și mediul industrial și permite găsirea unor parteneri pentru viitoare colaborări,” a declarat președintele Comitetului de organizare, prof. univ. dr. ing. Cătălin FETECĂU, Președintele Senatului.

În cadrul Conferinței PPE 2021 vor fi organizate o serie de secțiuni cu următoarele tematici:

- Biopolimeri și biotehnologii;
- Nanopolimeri și nanotehologii;
- Polimeri pentru aplicații medicale;
- SMART polimeri și compozite pentru aplicații aerospațiale;
- Procese de prelucrare a materialelor polimerice;
- Imprimarea 3D a materialelor polimerice;
- Reciclarea și reutilizarea materialelor polimerice;
- Testarea și caracterizarea polimerilor și compozitelor polimerice;
- Aplicații ale materialelor polimerice în industrie;
- Soluții CAD/CAM/CAE în proiectarea și execuția matrițelor de injecție.

Lucrările Conferinței vor fi publicate în revista Materiale Plastice iar participanții sunt rugați să trimită rezumatele până la 1 septembrie 2021.

Mai multe detalii sunt disponibile la adresa: http://www.if.ugal.ro/PPE2021/index.htm.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email