UGAL

Istoria domeniilor de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică, din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galaţi, începe încă din anii ’60 ai secolului trecut, când disciplinele de profil, multe înglobate și în programele de studii actuale ale facultății, erau susținute la specializările inginerești care intrau în structura universității gălățene. Valoarea resursei umane și contextul istoric au permis ca, începând cu anul 1990, să se înființeze Facultatea de Nave și Inginerie Electrică, în cadrul căreia s-au regăsit noi specializări în domeniile Automatică, Inginerie Electrică și Electronică.

Evoluția tehnologică accentuată s-a transpus în universitatea gălățeană prin înființarea, începând cu anul 2000, a specializării de Calculatoare și prin înființarea, în 2002, Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, în care se regăseau toate domeniile existente și la momentul actual în facultate.

Au existat căutări continue de identitate materializate și prin divizarea în anul 2003 a facultății nou create în două noi facultăți: Inginerie Electrică și Electronică, respectiv, Știința Calculatoarelor.

Toate aceste frământări au descătușat energii creatoare nebănuite care au permis, treptat, conturarea unui nou orizont, a unor noi țeluri, pentru împlinirea cărora s-au făcut mari eforturi.

Ca o încununare a acestor eforturi, în anul 2010, la data de 30 iunie, se consfințește apariția Facultății de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică prin Hotărârea de Guvern Nr. 631/30.06.2010.

O nouă lume s-a deschis în fața unei entități ce integrează unele din cele mai importante domenii ale științei și tehnicii actuale, o instituție emblematică capabilă de pregătirea tinerei generații pentru tehnologiile ce se dezvoltă cu o dinamică deosebită.

Suntem convinși că Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică va continua evoluția începută acum peste 50 de ani, rămânând un promotor al tehnologiei viitorului, și sperăm ca noile generații de profesori și studenți să fie la înălțimea predecesorilor.

Pentru a sublinia importanţa momentului, astăzi Consiliul Facultăţii a aprobat ca ziua de 30 iunie să fie declarată Ziua Facultăţii de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică.

Prof. univ. dr. ing. Marian Barbu

Decanul Facultății de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email