UGAL

Seniorii de la Universitatea Vârstei a Treia din cadrul UDJG au celebrat astăzi printr-o șezătoare, Ziua Universală a Iei, sărbătoare care coincide cu Sânzienele. Studenții înscriși la cursurile U3A și-au dat întâlnire în Grădina Botanică, la ora 10.00, la intrarea dinspre Orășelul Copiilor. Au fost invitați toți cursanții U3A și nu numai, singura condiție a fost ca cei prezenți să vină îmbrăcați în ie sau costum național.

Tot astăzi, Clubul Creativ Plus din cadrul U3A, format din doamnele și domnii care știu să mânuiască cu talent croșetul, i-au invitat pe toți doritorii în curtea Casei de Ajutor Reciproc pentru Pensionari Galați din strada Domnească, unde au celebrat ia românească așa cum se cuvine. Evenimentul a debutat la ora 10.00 cu o paradă a cămășilor cu altiță confecționate chiar de membrii Clubului și cu Povestea Sânzienelor.

De la ora 11.00, în Salonul Cultural, au avut loc mai multe lansări de carte.

Pe 24 iunie, de Sânziene, de mai bine de opt ani, în România şi în comunităţile româneşti din întreaga lume este marcată Ziua Universală a Iei. Sărbătoarea „cămăşii cu altiţă”, cum mai este denumită ia, a fost iniţiată în anul 2013 de comunitatea La Blouse Roumaine, care a dorit ca bluza tradiţională românească împreună cu tradiţia moştenită din timpuri imemoriale, să devină un adevărat brand de ţară.

Sursa foto: ienationala.ro

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email