UGAL

Evenimente cu participanţi din lumea întreagă, o zi dedicată studenţilor străini, informaţii utile despre Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi traduse în germană şi italiană, un film de prezentare a instituţiei de învăţământ superior pentru străini, participări la târguri de oferte educaţionale din ţară şi străinătate şi discuţii cu privire la posibilitatea înfiinţării unor noi programe de studii care să asigure competențe la nivel internaţional.

Acestea sunt câteva dintre beneficiile Proiectului „Internaţionalizare pentru dezvoltare instituţională la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi” - IDeI (UGAL)21  - cod CNFIS-FDI-2021-0349, finanțat din fondul de dezvoltare instituțională (FDI 2021) - demarat, de la finele lunii mai până la sfârşitul anului, de UDJG.

Obiectivele principale ale proiectului sunt: îmbunătățirea calităţii programelor educaționale, a cercetării ştiinţifice precum și a serviciilor pentru studenți şi creşterea reputaţiei şi a vizibilităţii UDJG din perspectiva poziției în clasamentele internaționale.

„În condiţiile în care mobilitatea, schimburile şi atragerea de studenți şi cadre didactice internaționale rămân principalele modalităţi de internaţionalizare a învăţământului superior în România, se impune necesitatea abordării unor metode noi, care să ofere posibilitatea creşterii vizibilităţii, astfel încât studenţii, profesorii şi cercetătorii care nu sunt beneficiari ai mobilităţilor  să aibă  posibilitatea să dobândească competenţele necesare într-o lume globalizată. Actualul Proiect tine cont şi de necesitatea adaptării metodelor de internaţionalizare la contextul pandemic, prin organizarea şi desfăşurarea de evenimente ştiinţifice şi culturale la care să se înregistreze o participare din partea cât mai multor ţări”, a explicat prof. univ. dr. ing. Cătălin Fetecău, Directorul Proiectului.

Astfel, până la sfârşitul acestui an se vor organiza la Dunărea de Jos următoarele evenimente: Conferinţa internaţională „UGAL – Dialoguri culturale şi ştiinţifice”, Conferinţa internaţională Polymer Processing in Engineering – PPE 2021, ajunsă la a VI-a ediţie şi „Ziua internaţionalizării la UDJG”. În plus, se vor actualiza informaţiile de pe platforma studyinromania.ro, aplicaţie mobilă a instituţiei gălăţene, se va completa website-ul oficial al UDJG (www.ugal.ro) cu traduceri în limbile germană/italiană. Se va discuta posibilitatea înfiinţării unor programe noi de studii, care să asigure competenţe la nivel internaţional şi se vor amenaja două spaţii pentru desfăşurarea de activităţi cu studenţii străini. Participanţii în Proiect vor avea posibilitatea să meargă la târguri internaţionale şi să viziteze universităţi partenere sau să publice în reviste de prestigiu/să participe la manifestări ştiinţifice din afara graniţelor pe banii universităţii.

Bugetul Proiectului este de 470.000 de lei, din care peste jumătate reprezintă finanţarea de la Ministerul Educaţiei.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email