UGAL

Agenția infoGROUP a reunit la Brașov, în perioada 24-25 mai 2021, fermierii, procesatorii și specialiștii din sectoarele de carne și lapte ale României, reprezentanți ai asociațiilor profesionale, furnizori de tehnologii și echipamente, rețele de retail-uluri, reprezentanți ai instituțiilor publice, la cea de-a X-a editie a Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk. Evenimentul a avut loc la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul „Sectoarele de carne și lapte ale României, la startul unei noi istorii”.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a fost reprezentată de domnul prof. univ. dr. ing. habil. Silvius Stanciu, care a susținut în plen prelegerea „Evoluția piețelor de carne și lactate în conditii de pandemie”. La manifestare au fost invitați reprezentanții Comisiei de Agricultură a Parlamentului European, Guvernului României, MADR, Ministerului de Interne, ANSVSA, ANPC, AFIR, APIA, Romalimenta, APRIL, ARC, APAR, FCBR, Pro Agro, APCPR etc.

În prima zi a Conferinței au fost programate două dezbateri: una pe CARNE: „De la haos la profit consolidat”; Speakeri: Adrian Chesnoiu - Președinte al Comisiei pentru Agricultură a Camerei Deputaților, Sorin Minea - Președinte Romalimenta, Ioan Ladosi - Președinte APCPR și Adrian Balaban - Președinte al Cooperativei Siliștea Producție Suină și una pe LAPTE: „Interes comun pe o piață unică sau scapă cine poate?" Speakeri: George Scarlat - Președinte al Comisiei pentru Agricultură a Senatului, George-Aurelian Catean - Secretar de Stat în MADR, Claudiu Franc - Președinte FCBR.

Evenimentul a fost un prilej important pentru universitatea noastră, pentru învățământul superior de industrie alimentară, să dezvolte parteneriate cu mediul de afaceri și organizațiile publice, să prezinte rezultatele cercetării instituționale și ale transferului tehnologic, să promoveze programele educaționale și proiectele realizate cu mediul de afaceri din sectorul agroalimentar”, a declarat Prorectorul Silvius Stanciu.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email