UGAL

Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați organizează, în perioada 31 mai – 4 iunie 2021, Școala de vară „Clubul viitorilor specialiști în industria alimentară din România – Club - SIA”, eveniment finanțat de Ministerul Educației Naționale prin proiectele dedicate fazelor naţionale ale activităţilor extracurriculare - ştiinţifice, tehnice, cultural artistice şi sportive naţionale.

Evenimentul este sprijinit de proiectele POCU/626/6/13/133256 - Stagii de practică inovative în domenii de specializare inteligentă - Axa Prioritară 6, Prioritatea de investiții 10.iv, Obiectiv specific 6.13, „Stagii de practică pentru studenți” Regiuni mai puțin dezvoltate, POCU/626/6/13 și POCU/90/6.13/6.14/109526 - Practica - o șansă în plus în tranziția de la școală la viața activă. Axa Prioritara 6, Prioritatea de investiții 10.iv, Obiectiv specific 6.13, "Stagii de practică pentru studenți" Regiuni mai puțin dezvoltate, POCU/90/6/13.

La școala de vară sunt așteptați 245 de participanți, elevi din clasele a XI-a și a XII-a, de la licee din județele Galați, Tulcea, Constanța și studenți ai Facultății Știința și Ingineria Alimentelor, care vor avea rolul de mentori pentru colegii lor mai mici.

Scopul activității este de a implementa în universitate instrumente de antrenare și implicare a studenților și elevilor de liceu în activități și ateliere de lucru comune, specifice domeniului industriei alimentare. Elevii participanți vor beneficia de un program atractiv și interactiv, prin care se vor familiariza cu facilitățile Campusului Științei din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați şi vor înțelege care sunt principalele repere ale pregătirii universitare, dar și oportunitățile oferite de Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor.

Pe parcursul a 5 zile, prin activități captivante și experimente, reprezentate de activități de educație pentru sănătate prin alimentație, vizite în stațiile pilot și laboratoarele facultății, participanții își vor putea dezvolta percepția asupra domeniului științei și ingineriei alimentelor și își vor defini proiectele de dezvoltare profesională de viitor. În plus, participanții vor beneficia de activități de consiliere şi orientare profesională organizate și realizate de Centrul de consiliere şi orientare în carieră din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați (http://ccoc.ugal.ro/), prin care fiecare elev va beneficia de asistență în a-şi defini parcursul academic, în acord cu aspirațiile şi cu potențialul propriu de cunoaştere.

Contact: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  

Str. Domnească nr. 111, Cod poştal 800201,

Tel.: +40 336 130 177

Fax: +40 236 460 165

Galați, România

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email