UGAL

20 de studenţi-voluntari ai Facultăţii de Medicină și Farmacie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați s-au implicat în activitatea de vaccinare desfăşurată în Centrul Drive-through din parcarea Shopping City. Aceștia ajută persoanele care vin să facă vaccinul Pfizer să completeze formularele necesare, le oferă prospecte și detalii despre vaccin, supraveghează starea persoanelor vaccinate, ba chiar, dacă sunt din anul II sau III de studiu, efectuează vaccinarea.

„În această perioadă, am ales să renunțăm la viața noastră normală ca să putem da SPERANȚĂ LA VIAȚĂ. Fiecare student prezent aici a simțit că aceasta este vocația lui. Am stat și câte 12 ore pe zi la Centrul drive-through, pentru a da o mână de ajutor. Oamenii au nevoie de sprijin, au nevoie să simtă că îi susținem, că le transmitem încredere”, a declarat unul dintre liderii studenților mediciniști.

În primele opt zile de funcţionare, aproape 5.000 de persoane (gălăţeni, brăileni, cetăţeni din Republica Moldova, China, Olanda, Belgia) s-au imunizat în Centrul Drive-through de la Shopping City Galați. Programul este zilnic, între orele 8.00 și 20.00. La acest centru se poate efectua, cu vaccinul Biontech/Pfizer, fără programare prealabilă, atât prima doză de vaccinare, cât și rapelul. Dacă în timpul săptămânii s-au format coloane de maşini cu doritori să se vaccineze, din judeţul Galați şi din alte judeţe, în weekend s-au prezentat la Centru angajaţii diverselor companii: oameni care speră că, odată cu imunizarea, își vor relua viața normală.

„Este o acțiune care continuă voluntariatul studenților mediciniști în lupta cu COVID-19. Suntem mândri de studenții noștri și de școala universitară de medicină, care formează nu doar specialiști, ci și caractere, oameni care luptă și se sacrifică pentru viața semenilor lor”, a declarat Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, prof. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu.

Prof. dr. Aurel Nechita, Facultea de Medicină și Farmacie din Galați, a transmis felicitări studenților pentru implicare: „V-aţi asumat deplin profesia, punându-vă în slujba sănătăţii oamenilor. Nu există meserie mai frumoasă decât medicina, după cum nu există meserie mai grea. Maratonul pentru Sănătate continuă și datorită vouă, studenții Facultății de Medicină din Galați! Vă felicit pentru dăruire, vă admir pentru sacrificiu!”

Vaccinarea în Centrul Drive-through din parcarea Shopping City Galați continuă până pe 8 iunie.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email