UGAL

Facultatea de Litere a Universității „Dunărea de Jos” din Galați și Centrul de interdisciplinar de studii culturale central și sud-est europene vă invită să participați la următoarea etapă din seria conferințelor de excelență în Filologie, susținută de către prof. univ. dr. habil. Cătălin Ghiță, membru al Școlii doctorale „Al. Piru” al Universității din Craiova și cadru didactic al facultății de profil din această instituție. Tema propusă este Anul 1933: cultură și extremism, iar întâlnirea se va desfășura în data de 20 mai, de la ora 14.00, la adresa https://join.skype.com/BaGbXjCsB6wt.

Cătălin Ghiță este posesor a două doctorate – unul în literatură română, la Universitatea din Craiova, în 2003, cu tema O morfotipologie a poeziei vizionare, iar celălalt în literatură engleză, obținut la Tohoku University, Japonia, în 2007, cu tema Revealer of the Fourfold Secret: William Blake’s Theory and Practice of Vision. Profesorul Cătălin Ghiță este preocupat de direcții și teme de cercetare în domeniul literaturii comparate și al studiilor culturale care vizează poezia vizionară europeană, romantismul din perspectivă comparatistă, frica și anxietatea în relațiile intelectuale dintre Orient și Occident, scenarii ale terorii în proza românească, metamorfozele discursului critic românesc actual ș.a.

Adept al deschiderilor interdisciplinare firești, pentru un filolog bine acomodat spațiilor culturale multiple, Cătălin Ghiță a fost director de proiect în cadrul grupului de cercetare avansată Inter-Disciplinary.Net, Oxford și a fost preocupat, în studiile sale, de formele de manifestare ale altor arte - Estetica umbrelor mișcătoare. Altfel despre filme, ori de inedita relație care s-ar putea stabili între sentimentul de frică și nașterea ideilor - Fear and Big Ideas: A Short Introduction to an Inter-Disciplinary Relationship.

Sursa foto: Jurnalul Olteniei

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email