UGAL

„Open Gates - Open Minds” - Zilele Porților Deschise la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a avut loc online în perioada 12-14 mai 2021, folosind media de socializare online: Facebook și YouTube. În cadrul evenimentului a avut loc prezentarea ofertei educaționale și de cercetare instituționale si a celor 14 facultăți. Manifestarea media a fost adresată elevilor de liceu, cadrelor didactice, părinților și alte persoane interesate.

Participanții au vizitat virtual spațiile educaționale și de cercetare ale instituțiie, au participat la cursuri, laboratoare și evenimente științifice, au făcut cunoștință cu profesorii și studenții universității, având posibilitatea să interacționeze cu aceștia.

În data de 12 mai, în intervalul 1000-1300, evenimentul a fost derulat la nivel instituțional. După cuvântul de deschidere al domnului prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian GEORGESCU, Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, au fost prezentate materiale reprezentative pentru universitate: prezentarea generală a universității - servicii de educație și cercetare; campusul studențesc și cantina; biblioteca, editura și publicațiile universității; ERASMUS+, mobilități și relații internaționale; programe de pregătire complementare, servicii de consiliere și organizații studențești; Admitere 2021, Partener UDJG - parteneriate ale universității cu mediul de afaceri, instituții publice ș.a., întrebări și răspunsuri etc.

Începând cu ora 13.00, evenimentul online s-a derulat concomitent la nivelul celor 14 facultăți, folosind aceleași instrumente media de socializare. Închiderea evenimentului, realizată de domnul prof. univ. dr. Cătălin FETECĂU, Președintele Senatului, a avut loc în data de 14 mai, ora 14.00. Evenimentul a fost promovat în România, Republica Moldova, Ucraina.

„Open Gates - Open Minds a fost o acțiune amplă, în care s-au implicat cadrele didactice ale Universității noastre și care, conform estimărilor realizate imediat după închiderea evenimentului, s-a bucurat de o audiență impresionantă, având peste 500.000 de vizualizări ale materialelor prezentate în cele trei zile de promovare. Cifrele sunt în creștere, pentru că materialele prezentate sunt disponibile pe internet și se bucură în continuare de interes. Vreau să mulțumesc tuturor celor care au participat la organizarea și la derularea Zilelor Porților Deschise la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, a fost un efort uriaș, la care au contribuit cadre didactice, elevi, angajați ai universității. Am dovedit astfel că avem porțile și mințile deschise către viitor, că suntem o instituție europeană de prestigiu național și internațional, că ne dorim un dialog real cu viitorii noștri studenți, din țară și străinătate”, a declarat prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian GEORGESCU, Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Inițiatorul evenimentului, prof. dr. Silvius Stanciu, Prorectorul Universității „Dunărea de Jos" din Galați, mulțumește participanților, cadrelor didactice, departamentelor universității și partenerilor care s-au implicat în buna organizare a evenimentului.

Materialele prezentate în cadrul evenimentului sunt disponibile pe pagina de Facebook (ttps://www.facebook.com/ugal.ro) și pe canalul de YouTube al Universității „Dunărea de Jos” din Galați (https://www.youtube.com/channel/UCrwZ-pjiKeBq-AbLVoujxsw), respectiv pe canalele de YouTube și paginile de Facebook ale celor 14 facultăți!

 

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email