UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați ocupă locul 7 în clasamentul universităților din România incluse în Round University Ranking (RUR). Instituția gălățeană a fost selectată de către organizatorii platformei, pentru a participa la acest clasament, în luna decembrie 2020.

În cadrul acestei ierarhizări, la categoria Rankings by Indicators, instituția se află în prima parte a clasamentului universităților românești. Cele mai bune clasări sunt la categoria International Diversity Ranking – Share of international academic staff (poziția 1 pe România) și Share of international students (poziția 2 pe România).

Round University Ranking (RUR) este un clasament internațional al universităților de prestigiu, în care sunt incluse 1.100 instituții academice renumite din 85 de țări din întreaga lume. Pentru ierarhizare se utilizează un ansamblu de 20 de indicatori, grupați pe patru domenii: Educație, Cercetare, Diversitate Internațională și Sustenabilitate Financiară.

RUR utilizează atât date solicitate instituțiilor, cât și baza științifică Clarivate Analytics.

Clasamentul Round University Ranking este luat în considerare la alcătuirea Metarankingului anual al universităților din România, realizat de către Asociața AdAstra.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email