UGAL

Au fost afișate rezultatele preliminare în cadrul competiției Apel POC/488/1/1/Mari infrastructuri de CD, Secțiunea F – 2017-2018 – Proiecte de infrastructură de cercetare pentru instituții publice de CD/universități, cod apel POC/448/1/1/Mari infrastructuri de CD. Proiectul „Sistem integrat pentru cercetarea și monitorizarea complexa a mediului în aria fluviului Dunărea”, REXDAN a fost depus de Centrul European de Excelență pe Probleme de Mediu (ECEE) din cadrul Facultății de Științe și Mediu. 

Acesta a obținut 94 de puncte și se află pe locul 2 în competiția națională. Pentru acest proiect, s-a solicitat o finanțare de 20 de milioane de euro, cofinanțarea fiind zero. Infrastructura de cercetare ce va fi creată prin implementarea acestui proiect are două componente: o navă de cercetare și un sistem fix de laboratoare complementare cu cele de pe nava de cercetare. Proiectul „Sistem integrat pentru cercetarea și monitorizarea complexa a mediului în aria fluviului Dunărea”, REXDAN acoperă o arie geografică largă: 2.000 de km pe partea navigabilă a Dunării cu componente extinse din bazinul hidrografic și domenii de cercetare referitoare la apă, sedimente, sol, aer, biodiversitate, batimetrie, hidromorfologie etc. acoperind specializări multiple: chimie, biologie, fizică, știința mediului, ecologie, batrimetrie, topografie, chimia atmosferei, etc.

De asemenea, prin implementarea acestuia vor fi abordate domenii fundamentale și aplicative ale comunităților umane, activităților economice și mediului din toate țările riverane Dunării, până la Marea Neagră.

http://www.poc.research.gov.ro/uploads/competitii/actiunea-1-1-1/2019/sectiunea-f/rezultate-preliminare-poc-448.PDF.
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email