UGAL

În toamna anului 2016 au demarat, la Galați, cursurile Universității Vârstei a Treia (U3A), un proiect pilot, construit după un model de origine franceză, adaptat spaţiului cultural şi academic gălăţean, care așază în mijlocul acțiunilor sale seniorii. Învăţarea pe tot parcursul vieţii, incluziunea socială, dialogul intergeneraţional, valorizarea şi valorificarea potenţialului uman sunt principalele obiective care au stat la baza iniţiativei pionier lansate de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați la Facultatea de Științe Juridice, Sociale și Politice.
 
Trei promoții care au însumat peste 500 de absolvenți, având vârste cuprinse între 55 și 85 de ani, care și-au luat în serios rolul de studenți și au participat cu plăcere la activitățile desfășurate sub formă de: prelegeri și conferințe, ateliere de dezbatere și seminarii, grupuri de lectură, vizite, tururi ghidate și promenade. 
 
În oferta anului universitar 2019-2020 se află discipline din următoarele domenii: Drept, Economie, Nutriție și Ingineria alimentelor, Științe și Tehnologie, Istorie și Filosofie, Artă și Literatură, Teologie, Turism, Informatică, Kinetoterapie, Medicină și Psihologie.
 
Pe 7 octombrie 2019, începând cu ora 11.00, în Aula A001 a Universității „Dunărea de Jos” din Galați (Str. Dr. Alexandru Carnabel nr. 61 - la Facultatea de Educație Fizică și Sport) va avea loc deschiderea cursurilor Universității Vârstei a Treia – U3A.
 
Prof. dr. Florin Tudor – decan Facultatea de Științe Juridice, Sociale și Politice
Prof. dr. ing. Silvius Stanciu – director Departament de Formare Continuă și Transfer Tehnologic 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email